Ce nu s-a văzut la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Momentele care au dat emoții organizatorilor

#Casa Regală a Marii Britanii

De la individul care a vrut să dezvelească sicriul reginei, înainte de înmormântare, până la cel mai televizat păianjen din lume sau străjerul care a leșinat lângă catafalcul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, acestea sunt evenimentele neprevăzute care au dat emoții organizatorilor funeraliilor.

Seria evenimentelor neprevăzute a debutat încă din zilele în care sicriul suveranei era în Scoția.

Huiduieli în timpul procesiunii

În timpul unei procesiuni, între Hollyroodhouse, palatul scoțian oficial al monarhiei britanice, și Catedrala St. Giles, prințul Andrew a fost huiduit de un britanic, aflat în publicul strâns să prezinte omagii reginei Elisabeta a II-a.

Andrew, ești un bătrân bolnav!”, a strigat un tânăr de 22 de ani, arestat, ulterior, de forțele de ordine. De altfel, au mai existat astfel de ieșiri, temperate în forță de autorități, pe parcursul funeraliilor.

Vezi și: Fiul Reginei Elisabeta a II-a, huiduit la procesiunea funerară a mamei! Poliția a arestat scandalagiul

La Westminster Hall, cea mai veche aripă a clădirii Parlamentului britanic, unde a avut loc cea mai mare parte a priveghiului reginei, un individ s-a repezit la sicriul suveranei și a ridicat steagul ce acoperea sicriul.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a au fost transmise în direct, aproape non-stop. Pe 14 septembrie, însă, transmisiunea a fost întreruptă, atunci când un străjer aflat de gardă, lângă sicriu s-a prăbușit. Scena, totuși, a fost surprinsă de camerele video.

Acesta s-a balansat ușor și, apoi, s-a înfipt cu capul direct în podeaua din piatră a încăperii somptuoase.

Colegul aflat în spatele său a încercat, discret, să îl agațe, dar a fost prea târziu. Respectivul a preferat să rămână în poziția specifică pentru a nu încălca protocolul. Astfel de momente au mai fost întâlnite la diverse evenimente, în rândul unităților de gardă, fiind cauzate de tensiune, oboseală sau deshidratare.

Cel mai televizat păianjen, provenit din grădinile palatului Buckingham

Seria evenimentelor neprevăzute a continuat, de această dată, în timpul slujbei de la Abația Westminster, chiar în ziua înmormântării, luni 19 septembrie. În întreg tabloul trist al funeraliilor suveranei, acesta chiar a fost un moment simpatic.

Pe sicriul reginei Elisabeta erau aranjate flori, proaspăt culese din grădina palatului Buckingham. În momentul în care camerele video au surprins un cadru detaliat cu florile și cu biletul de adio, semnat de fiul cel mare al reginei, Regele Charles, și-a făcut apariția un păianjen!

Citește și: Prințul William și Harry au un frate și o soră vitregă! Au fost surprinși la înmormântarea reginei

Probabil că păianjenul fusese luat cu tot cu pânză, atunci când florile au fost culese. Insecta explora plantele și, la un moment dat, s-a urcat direct pe biletul semnat de rege.

Tu de unde ai mai apărut?! Cine te-a invitat?! Probabil că acesta este păianjenul cu cea mai mare audiență de pe planetă”, au exclamat comentatorii unui post TV.

Hârtia de lângă sicriul reginei Elisabeta

Cum funeraliile reginei au fost marcate de o disciplină strictă, un alt moment neprevăzut s-a petrecut la Abația Westminster, la scurt timp după începutul slujbei religioase.

Camerele video urmăreau membrii familiei regale, când o bucată mică de hârtie a fost scăpată de unul dintre preoți, a plutit prin aer și a ajuns aproape de sicriul reginei. Ținând cont de sobrietatea momentului, nu se cădea ca cineva să meargă și să ridice hârtia. Astfel, momentul a fost speculat pe rețelele sociale.

Vezi și: Scandalos! Justin Trudeau a cântat și a petrecut la Londra, înainte de înmormântarea reginei Elisabeta

A apărut un cont dedicat evenimentului, cu momentul în care hârtia plutea prin aer, redat cu încetinitorul și insistându-se pe faptul că neatenția îl va bântui pe cel care a scăpat hârtia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net