Cea mai izolată mănăstire din lume. Se află în vârful unei stânci și e de-a dreptul superbă

Ultima actualizare:

În îndepărtata regiune Imereti din Georgia, călugării urcă pe o stâncă înaltă de 40 de metri și verticală ca un stâlp. Motivul? Ei bine, pentru că în vârful stâncii se află un lăcaș de cult unic în lume: cea mai izolată mănăstire. Mănăstirea din vârful stâncii cunoscută și sub numele de Pilastrul, Stâlpul sau Coloana Katskhi, ar fi fost construită undeva între secolele VI - VIII.

Mănăstirea construită pe vârful unei stânci înalte de 40 de metri / foto: captură video
Mănăstirea construită pe vârful unei stânci înalte de 40 de metri / foto: captură video

Vârful Katskhi este un monolit natural de calcar care se ridică la o înălțime de 40 de metri. Este situat în regiunea Imereti din Georgia, la aproximativ 200 de kilometri de capitala Tbilisi. Interesant este faptul că în vârful stâncii, cunoscută și sub numele de Pilastrul, Stâlpul sau Coloana Katskhi, se află cea mai izolată mănăstire din lume.

Mănăstirea a fost construită între secolele al VI-lea și al VIII-lea de către oameni cunoscuți sub numele de „călugării stâlpilor” sau „stâlpnici”, fiind dedicată unui călugăr numit Maxim Mărturisitorul, relatează publicația CNN. Așa-numiții „stâlpnici” credeau că, rugându-se într-un astfel de loc izolat, puteau lăsa în urmă toate dorințele lumești și se puteau apropia de Dumnezeu. În această parte a regiunii nu există trenuri, astfel că singurele modalități de a ajunge acolo sunt cu mașina sau cu autobuzul.

Doar călugării au voie să urce la mănăstire

În orice caz, istoricii cred că aici călugării au început să locuiască în jur de secolul al X-lea, deși încă nu e clar cum au ajuns în vârf, darămite cum au cărat materialele de construcție pentru a construi biserica. Călugării au trăit în vârful stâncii timp de secole, iar ultimul, Maxim, a coborât definitiv în anul 2015, când a vorbit despre experiența trăită.

În prezent, Katskhi este un loc de pelerinaj pentru mulți creștini ortodocși, dar și o atracție turistică pentru oamenii care se adună aici pentru a fi martorii unei priveliști de neuitat, în ciuda faptului că nu pot ajunge la ea. Bineînțeles, doar călugării au voie să urce la mănăstirea lui Maxim Mărturisitorul, fiind nevoiți să escaladeze un zid. Este, de asemenea, un loc interzis femeilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net