Cea mai mare navă de croazieră din lume, de 5 ori mai mare decât Titanicul, a plecat în prima călătorie. Câți pasageri se află la bord

„Icon of the Seas”, cea mai mare navă de croazieră din lume a plecat din Miami, în călătoria sa inaugurală, cu mii de pasageri și membri ai echipajului la bord. Nava este un adevărat oraș plutitor. A fost construită în 900 de zile, are 365 de metri lungime și cântărește 260.000 de tone. Are 20 de punți, 7 piscine și peste 40 de restaurante și baruri.

Nava "Icon of the Seas" Foto: Facebook
Nava "Icon of the Seas" Foto: Facebook

Câți pasageri poate găzdui nava

Cel mai mare vas de croazieră din lume a plecat din Miami, Florida, în călătoria inaugurală. Icon of the Seas, cu o lungime de 365 de metri, poate găzdui maximum 7.600 de pasageri, scrie Antena3 CNN.ro. Nava va face o călătorie de şapte zile în care va vizita insule la tropice. 

Nava a fost construită în 900 de zile și cântărește 260.000 de tone. Are 20 de punți, 7 piscine și peste 40 de restaurante și baruri. Vasul este împărțit în 8 „cartiere” speciale, care oferă experiențe diferite. Printre ele se numără „Thrill Island”, cel mai mare parc acvatic aflat pe o navă de croazieră.


Ce avertizări au ecologiștii

Nava este dotată cu un sistem de transformare a deşeurilor în energie şi un altul de reciclare a apei de la bord, precizează Royal Caribbean, promiţând să reducă impactul acestui tip de navă asupra mediului, una dintre cele mai frecvente critici aduse industriei croazierelor.

 Ecologiştii, însă avertizează că nava alimentată cu gaz natural lichefiat va avea scurgeri de metan nociv în aer. „Este un pas în direcţia greşită", a declarat Bryan Comer, director al Programului marin din cadrul Consiliului Internaţional pentru Transporturi Curate (ICCT), citat de agenţia de presă Reuters.

„Am estima că utilizarea GNL ca şi combustibil marin emite cu peste 120% mai multe emisii de gaze cu efect de seră pe durata ciclului de viaţă decât motorina marină", a spus acesta. La începutul acestei săptămâni, ICCT a publicat un raport, susţinând că emisiile de metan de la navele alimentate cu GNL sunt mai mari decât presupun reglementările actuale.

Nava este de 5 ori mai mare decât Titanicul 

În călătoria sa inaugurală în Caraibe, nava va vizita Basseterre, capitala statului Saint Kitts şi Nevis, înainte de a se îndrepta spre Charlotte Amélie, în Insulele Virgine americane, apoi spre insula privată Coco Cay din Bahamas, înainte de a se întoarce la Miami. Având 250.800 de tone, de cinci ori mai mare decât Titanicul, nava a fost construită la şantierul naval Turku din Finlanda.

Botezul navei, de marţi, la compania cu sediul în Miami, a fost făcut Lionel Messi, acesta apăsând pe un buton care a trimis o sticlă de şampanie în fuselaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net