Cele mai tari sărituri cu paraşuta
Saltul cu paraşuta, sau paraşutismul este un sport care se înscrie în categoria celor extreme. Pentru a reuşi cele mai tari sărituri cu paraşuta nu este chiar uşor.
Săriturile cu paraşuta implică înălţimi foarte mari, de obicei dintr-un avion şi o cădere liberă în funţie de înălţimea saltului şi pe ultima parte a coborârii încetineşti căderea folosind o paraşută.
Dacă în urmă cu nu mulţi ani paraşutele erau din mătase acum la cele mai tari sărituri cu paraşuta se foloseşte nylon.
Cele mai tari sărituri cu paraşuta sunt certificate cu o licenţă
Dincolo de faptul că trebuie să ai un curaj nebun trebuie să ai mai întâi o licenţă de paraşutist.
Licenţa de paraşutist se obţine de obicei în urma unui curs de specializare la un aeroclub. Paraşutismul este un sport oarecum costisitor pentru că un salt înseamnă să plăteşti o decolare şi o ridicare până la înălţimea optimă de zbor. Astfel, aflăm de pe pagina de internet a aeroclubului Iaşi că un singur salt al costa 20 de euro adică aprosimativ 90 de lei.
Cele mai tari sărituri cu paraşuta necesită multe salturi de pregătire
Bineînţeles că dacă ai licenţă nu înseamnă că eşti pregătit pentru cele mai tari sărituri cu paraşuta. Pentru asta trebuie multă practică, altfel spus, multe salturi şi multe ore de zbor, la care adăugăm un curaj nebun, nebun.
Paraşutismul este considerat un sport pentru oameni curajoşi şi necesită auto-control, simţul echilibrului deosebit de dezvolat şi o sănătate de nota 10.
Cele mai tari sărituri cu paraşuta se fac acum din stratosferă
Alan Eustace a sărit de la 41 de kilometri
Recordul pentru cea mai înaltă săritură aparţine lui Alan Eustace, care la 57 de ani a sărit de la 41 de kilometri altitudine doborând recordul austriacului dependent de adrenalină, Felix Baumgartner care cu doi ani înainte sărise de la “doar” 39 de kilometri şi într-una din cele mai tari sărituri cu paraşuta căzuse liber mai mult de 38 de kilometri!