Charles al III-lea, interdicție pentru Harry și prințul Andrew, la funeraliile Elisabetei a II-a: «A fost umilitor»

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care se desfășoară de-a lungul a 10 zile, au participat toți membrii familiei regale, inclusiv Harry și controversatul prinț Andrew. Totuși Regele Charles al III-lea le-a interzis categoric ducelui de Sussex și prințului Andrew un anumit lucru, în cadrul solemnului eveniment. 

Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au reunit familia regală, care s-a prezentat la Westminster Hall, pentru a onora memoria monarhului, ce a încetat din viață la 96 de ani.

Harry, duce de Sussex, și prințul William au uitat de conflictul care a existat între ei și au avut o apariție solemnă la catafalcul reginei. O altă prezență controversată la eveniment a  fost prințul Andrew, fiul suveranei, acuzat de abuz sexual și conexiuni cu pedofilul Jeffrey Epstein. 

Citește și: William și Harry, alături de ceilalți nepoți ai reginei Elisabeta a II-a, la priveghiul bunicii

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au adus în prim plan «proscrișii» Casei Regale

Cu toate acestea, atât Harry, cât și prințul Andrew au avut aceeași interdicție categorică din partea regelui Charles al III-lea, la funeraliile ce au avut loc miercuri. 

Vezi și: Lista castelelor și proprietăților deținute de Casa Regală a Marii Britanii. Unde petrecea cel mai mult timp Regina Elisabeta a II-a?

Harry, ducele de Sussex, și prințul Andrew nu au avut voie să facă salutul regal, în momentul în care au trecut pe lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Se pare că acest gest este rezervat doar membrilor Casei Regale, care își exercită activ drepturile. Harry a renunțat la statutul său, după ce a părăsit Marea Britanie și s-a stabilit în California, alături de Meghan. De asemenea, Andrew a fost decăzut din atribuțiile sale regale, după scandalul sexual în care a fost implicat, făcând de rușine Casa Regală britanică. 

Nu rata nici: Imagini îngrijorătoare cu prințesa Kate la catafalcul reginei Elisabeta a II-a, dărâmată de durere

Unul dintre analiștii britanici care au comentat priveghiul reginei Elisabetei a II-a a menționat că interdicția lui Charles pentru Harry și prințul Andrew a fost umilitoare.

«Când i-am privit pășind pe lângă catafalc pe Harry și Andrew, îmbrăcați la costum negru și nu au avut voie să facă salutul regal, a fost de-a dreptul umilitor», a menționat Andrew Morton pentru Daily Mirror

Regele Charles i-a permis lui Harry să poarte uniforma militară la priveghiul de sâmbătă

Harry a obținut până la urmă dreptul de a purta o uniformă militară, la priveghiul reginei Elisabeta a II-a care a avut loc sâmbătă, deși o astfel de onoare este rezervată doar membrilor familiei regale care sunt în funcțiune. Harry a renunțat la titlul său princiar atunci când s-a căsătorit cu Meghan Markle, devenind Duce de Sussex. Fratele lui William a servit totuși un stagiu militar în Afganistan, așa că în ultimul moment, Regele Charles al III-lea i-a permis lui Harry să îmbrace uniforma militară.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net