Lista castelelor și proprietăților deținute de Casa Regală a Marii Britanii. Unde petrecea cel mai mult timp Regina Elisabeta a II-a?

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie, departe de ochii lumii. Aceasta se afla la Castelul Balmoral, o proprietate privata din nordul Scoției. În aceasta locație, Regina se retrăgea mereu pentru a se relaxa cu familia. Cu toate acestea, Castelul Balmoral este doar unul dintre cele 6 locații pe care Regina Elisabeta a II-a le-a numit „acasă” în timpul domniei sale, timp de șapte decenii.

Regina Elisabeta a II-a. Sursa foto: arhivă
Regina Elisabeta a II-a. Sursa foto: arhivă

Ce castele și proprietăți inedite se afla în portofoliul clădirilor deținute de Casa Regala a Marii Britanii?

Citește și: Kate Middleton, gest emoționant pentru o fetiță. Detaliul care a înduioșat-o pe prințesa de Wales

  • Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este una dintre cele mai emblematice reședințe ale Reginei Elisabeta a ÎI-a. Povestea acestei reședințe începe în secolul al XVII-lea, când acolo s-a aflat pentru prima data o plantație de dud, urmând că mai tărziu să devina casa ducelui de Buckingham.

Palatul nu a arătat dintotdeauna că în prezent. Forma să neoclasica în forma de U a apărut în timpul domniei lui Georgel al IV-lea, cu ajutorul arhitectului John Nash, urmând că arhitecții Edward Blore și James Pennethorne să mărească structura deja existenta.

Regina Elisabeta s-a mutat în reședință regala a palatului după ce tatăl ei a urcat pe tron în 1936. Palatul are 775 de camere, inclusiv 19 mari săli de conferință pentru ceremoniile regale și pentru găzduirea șefilor de stat.

Palatul Buckingham. Sursa foto: Shutterstock
Palatul Buckingham. Sursa foto: Shutterstock
  • Castelul Windsor

Castelul Windsor se afla la vest de Londra, zidurile sale adăpostind peste o mie de ani de istorie. Acest lucru îl face cel mai vechi și cel mai mare castel locuit în mod constant din lume. Castelul deține aproximativ o mie de camere, de-a lungul timpului fiind locuit de 39 de regi.

Regina Elisabeta a II-a și sora ei, Margaret, au folosit pentru prima data Castelul Windsor că refugiu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În anul 1992 un incendiu a distrus parti importante ale castelului, dar o restaurare atent condusa de Printul Philip a readus clădirea la strălucirea de odinioară.

Îndrăgită reședință a Reginei vă reprezenta, de asemenea, locul sau de odihnă final: ea vă fi înmormântată alături de părinții, sora și soțul ei la Capela Sf. Gheorghe de pe proprietate.

Castelul Windsor. Sursa foto: Shutterstock
Castelul Windsor. Sursa foto: Shutterstock
  • Castelul Balmoral

Castelul Balmoral a reprezentat pentru Regina Elisabeta a ÎI-a locul în care aceasta se putea relaxa. Castelul Balmoral este o proprietate privata, ceea ce înseamnă că pe terenul acestei proprietăți Familia Regala se poate plimba și poate vana departe de ochii publicului.

Regina Victoria și Printul Albert au achiziționat proprietatea în 1848 și au construit casa existenta pe amplasament, unde regina Elisabeta avea să-și petreacă mai târziu verile. Potrivit Casei Regale, aceasta este proprietatea în care se afla în momentul decesului.

Castelul Balmoral, locul în care regina Elisabeta a II-a a încetat din viață
Castelul Balmoral, locul în care regina Elisabeta a II-a a încetat din viață
  • Sandringham Estate

La fel că în cazul Castelului Balmoral, Sandringham Estate era proprietatea privata a reginei. Sandringham Estate a reprezentat un loc cu o semnificație personala pentru Regina Elisabeta a II-a. Tatăl acesteia, George V, l-a numit „locul pe care l-a iubit mai mult decât oricare alt loc din lume”, aflându-se în aceasta locația în momentul în care s-a stins din viață pe 6 februarie 1952. De atunci, Regina organizat fiecare Crăciun în incinta castelului.

Sandringham Estate
Sandringham Estate
  • Palatul Holyrood

Pe moșia întinsă de la capătul celebrului Royal Mile din Edinburgh, unde acum se afla palatul, la începutul istoriei proprietății, pe acest pământ se afla o abație. Potrivit legendelor, David I al Scoției a avut o viziune în anul 1128, în care i s-a arătat un cerb cu o cruce intre coarne, alergând pe terenul unde acum se afla palatul. El a construit apoi mănăstirea și a numit-o „Holy Rood” sau „Sfânta Cruce”.

Iacob al IV-lea a construit un palat pe amplasament aproximativ patru secole mai tărziu, dar palatul pe care vizitatorii îl văd astăzi - proiectat în stil clasic de William Bruce – a fost finalizat abia la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Astăzi, palatul cu 289 de camere servește drept reședință regala oficiala în Scoția, unde regina Elisabeta a ÎI-a a găzduit demnitari internaționali, precum și lideri locali, că parte a mult așteptatelor ei petreceri anuale de vara ținute în grădina palatului.

Palatul Holyrood. Sursa foto: Pixabay.com
Palatul Holyrood. Sursa foto: Pixabay.com
  • Castelul Hillsborough

Aceasta casa datează din secolul al XVIII-lea și este reședință oficiala a secretarului de stat al Irlandei de Nord. Locația are însă o dubla datorie, astfel, reprezintă și reședință oficiala a familiei regale în timpul vizitelor oficiale. Proprietatea Hillsborough nu este chiar un castel, ci mai degrabă o casa „de la tara”, dar potrivit istoriei locale era o practica comuna că familiile din clasele superioare anglo-irlandeze să-și numească casele „castele” pentru a-și etala aristocrația.

Castelul Hillsborough. Sursa foto: arhivă
Castelul Hillsborough. Sursa foto: arhivă

Palatul Buckingham, cea mai scumpa proprietate deținută de Casa Regala a Marii Britanii

Potrivit specialiștilor, Palatul Buckingham valorează 5 miliarde de dolari. Acesta are 775 de camere, inclusiv 52 de dormitoare regale și de oaspeți, 188 de camere pentru personalul administrativ, 92 de birouri și 78 de bai. În interiorul palatului se vor găsi și o sala de cinema, propriul oficiu poștal, dar și o piscina. Gradina palatului are 161.880 de metri pătrați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net