Cocaină ascunsă în șervețele pentru copii! Imaginația traficanților nu are limite

Ultima actualizare:

Mare le-a fost mirarea autorităților Americane când au descoperit, probabil, cea mai creativă schemă, din ultima perioadă, de a introduce mărfuri ilegale la vama dintre Statele Unite și Mexic.

Cocaina era disimulată în ambalaje de șervețele umede pentru copii. Foto generic.
Cocaina era disimulată în ambalaje de șervețele umede pentru copii. Foto generic.

Ofițerii de vamă și protecție a frontierelor, din Statele Unite ale Americii, au avut parte de o surpriză de proporții. Un transport care ar fi trebuit să conțină doar șervețele umede pentru copii a fost trimis la o a doua verificare de către autorități și, după o amplă verificare, folosind câini specializați în depistarea substanțelor interzise... Au găsit cocaină ascunsă în ambalaje!

Valoarea de piață a drogurilor depășea 10 milioane de dolari

Vorbim despre aproximativ 695 de kilograme de cocaină, în valoare de 11,8 milioane de dolari americani. Cam scump pentru niște banale șervețele!

Transportul a fost interceptat și percheziționat la podul Colombia-Solidarity, potrivit unui reportaj apărut luni, la CNN. Podul face legătura între Texas și statul mexican Nuevo Laredo, trecînd peste fluviul Rio Grande.

Citește și: Un tânăr a declarat că a consumat cocaină, dar testul a ieșit negativ: «Trebuie să-mi schimb dealerul»!

Autoritățile vamale au trimis transportul la un al doilea control unde a fost descoperită grozăvia. Alberto Flores, directorul portului Laredo, a declarat că „această operațiune de confiscare e un exemplu al modului în care autoritățile vamale pot preveni pătrunderea în țară a substanțelor periculoase care ne pot afecta comunitățile”.

Un alt adept al celor mai inventive tehnici în materie de trafic de droguri a fost nimeni altul decât legendarul Pablo Escobar! Cel mai renumit traficant de droguri din istorie, care a fost reposnsabil pentru aproximativ 80% din traficul mondial de cocaină în anii săi de glorie.

Pablo Escobar a dat startul disimulărilor ingenioase

Pablo s-a folosit de multe metode ingenioase pentru asta, de la pilotarea unor avioane mici, folosite în general ca avioane de agrement, până la submarine controlate din exterior.

Cea mai creativă metodă testată a fost, însă, tehnica articolelor vestimentare. Conform cărții scrise de fiul acestuia, Sebastián Marroquín, denumită „Pablo Escobar: Tatăl meu”, acesta obișnuia să îmbibe jeansi în cocaină lichidă, care urma apoi să fie transportată complet legal în Statele Unite.

După aceea, blugi urmau să fie spălați cu un lichid special care extrăgea cocaina din materialul textil. Substanța era uscată și apoi vândută.

Citește și: Pablo Escobar din Bihor! Primul laborator de preparare a cocainei din România

Mai mult de atât, atunci când autoritățile au aflat de această tehnică de la un informator, Pablo a aplicat aceeași tehnică, doar că s-a folosit de cutiile articolelor vestimentare.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net