Cod pentru moartea regelui Charles: Podul Menai. Ce înseamnă și în ce constă

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Moartea unui monarh este atât de semnificativă încât necesită multă planificare pentru a asigura o tranziție lină a puterii. La fel ca în cazul Reginei Elisabeta, Guvernul Marii Britanii are un plan în cazul morții regelui Charles al III-lea. Numele de cod pentru moartea Regelui Charles al III-lea este „Operațiunea Podul Menai”, denumită după primul pod suspendat din fier din lume, situat în Anglesey, Țara Galilor. Planurile sunt deja aranjate, relatează The Independent.

Regele Charles al III-lea. Sursă foto: Getty Image
Regele Charles al III-lea. Sursă foto: Getty Image

Codurile petru decesele regale

Pentru fiecare monarh britanic există un plan detaliat, care este redactat cu mult timp înainte de decesul acestuia, Cel al Reginei a fost denumit „Operațiunea Podul Londrei”, care a inclus un ghid pas cu pas, de la așezarea sicriului ei la pregătirile funerare.

Regreta Elisabeta a II-a a fost înmormântată în Capela Memorială George VI din Windsor, la 11 zile după moartea ei, pe 8 septembrie.

În cazul reginei, planul a fost denumit „Operațiunea London Bridge” și a stabilit totul, de la modul în care publicul va fi informat până la înmormântarea ei.

A fost creat încă din anii 1960, la doar câțiva ani după încoronarea Reginei, și revizuită de mai multe ori în anii dinaintea morții acesteia în 2022.

Operațiunea London Bridge a inclus detalii complete despre ceea ce s-ar întâmpla în cele 10 zile de după moartea Reginei, inclusiv unde va merge sicriul ei, modul în care prim-ministrul va adresa public știrile și cum își va petrece Charles primele zile ca rege.

Și când regina a murit, un nou plan a trebuit să fie pus în aplicare, pentru momentul trecerii din viață al noului rege, Charles.

Pregătirile funerare pentru Regina Mamă au fost denumite sub numele de cod Operațiunea Podul Tay, iar planurile erau vechi de 22 de ani în momentul în care aceasta a murit la vârsta de 101 ani, în 2002.

Moartea Prințului Philip a declanșat „Operațiunea al patrulea pod”.

Ce este Operațiunea Podul Menai

Numele de cod pentru eventuala moarte a regelui Charles al III-lea este Operațiunea Menai Bridge, numită după primul pod suspendat de fier din lume situat în Anglesey, Țara Galilor.

Podul Menai
Podul Menai

Deși Charles abia a devenit Rege, planurile sunt deja pregătite pentru circumstanțele nefericite ale morții sale.

Ofițerul de protecție regală Simon Morgan a declarat că planurile pentru Operațiunea Podul Menai vor începe mai devreme sau mai târziu, pe măsură ce Regele se va obișnui cu noul său rol, dar pregătirile pentru Podul Menai au început la scurt timp după moartea regretatei regine.

Planul implică toate părțile guvernului Regatului Unit, poliția, serviciile militare și de informații, precum și organizațiile private legate de regele Charles al III-lea.

Legătura regelui Charles cu Podul Menai

Podul suspendat Menai (în galeză: Pont y Borth sau Pont Grog y Borth) este un pod care străbate strâmtoarea Menai între insula Anglesey și Țara Galilor continentală.Regele a avut o relație lungă și de durată cu Țara Galilor.

În perioada în care a fost prințul Wales, Charles a petrecut un semestru la University College of Wales învățând galeza. Se știe că Regele folosește adesea expresii în galeză atunci când rostește discursuri publice.

Planul cuprinde modul în care decesul va fi anunțat prin diferite canale de comunicare, ce se va întâmpla în zilele de doliu și cum se va desfășura înmormântarea de stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net