Criminalul în serie care a supraviețuit execuției. Este unul dintre cei mai longevivi deținuți condamnați la moarte din SUA

Un criminal în serie american, care a petrecut 50 de ani în spatele gratiilor pentru zeci de crime, a scăpat în mod miraculos de execuție, după ce personalul închisorii din Idaho care urma să-i facă injecția letală nu a reușit să găsească o venă viabilă.

Thomas Eugene Creech a supraviețuit execuției / foto: captură video
Thomas Eugene Creech a supraviețuit execuției / foto: captură video

Thomas Eugene Creech se afla în închisoare din 1974 și urma să moară prin injecție letală pe 28 februarie. Criminalul, în vârstă de 73 de ani, a fost condamnat pentru uciderea a cinci persoane, dar a fost implicat în zeci de alte crime. El însuși a recunoscut că a comis 42 de crime, dar anchetatorii cred că este vorba de o exagerare din partea sa.

Creech, unul dintre cei mai longevivi condamnați la moarte din SUA, s-a pregătit să își cunoască în sfârșit soarta în timp ce se bucura de o ultimă masă consistentă cu pui prăjit, piure de cartofi, sos și înghețată.

După ce și-a petrecut ultimele clipe alături de soția sa, i s-a administrat un sedativ ușor, în conformitate cu politica închisorii. Și apoi a venit momentul execuției. Dar se pare că a avut parte de o mare surpriză. Creech a fost dus într-o cameră de execuție special construită în închisoarea de maximă securitate din Kuna, Idaho, la ora locală 10.00.

Unul dintre cei mai longevivi condamnați la moarte din SUA

Timp de aproape o oră, echipa închisorii a încercat de zece ori să stabilească o linie intravenoasă pentru injecția letală, dar în cele din urmă a renunțat. La ora 10:58, un gardian s-a îndreptat spre prizonier, i-a șoptit ceva la ureche și apoi a anunțat că execuția a fost anulată.

Șase oficiali din Idaho, inclusiv procurorul general Raul Labrador, și patru reprezentanți ai mass-media au fost martori la tentativa de execuție. La fiecare încercare de a introduce un cateter, care dura câteva minute, medicii au trebuit să curețe pielea lui Creech cu alcool, să injecteze o soluție de amorțire, să curățeze pielea din nou și apoi să încerce din nou să introducă cateterul IV într-o altă venă.

Potrivit martorilor, deținutul, ale cărui brațe erau legate de o masă, și-a întins degetele spre membrii familiei și avocații care se aflau într-o altă cameră. De asemenea, el a fost văzut rostind cuvintele „Te iubesc” către cineva.

Echipa care a efectuat injecțiile letale a inclus voluntari care, conform protocolului de execuție al statului, trebuia să aibă cel puțin trei ani de experiență medicală. Condamnarea la moarte a lui Thomas Eugene Creech a expirat acum și nu este clar când ar putea încerca să-l execute din nou sau care vor fi următorii pași legali, potrivit stirileprotv.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net