Criminalul în serie care și-a făcut apariția la o emisiune celebră. Era căutat de poliție pentru 31 de violuri și crime, de 35 de ani

Ultima actualizare:

Un fost ofițer de poliție militară din Franța a îngrozit Parisul în anii 1980 și 1990. François Vérove, căutat timp de 35 ani de autorități pentru că ar fi ucis şi violat cel puţin 9 victime, și-a făcut apariția la TV, la show-ul francez „Tout le monde veut pendre sa place” („Toată lumea vrea să-i ia locul”), în 2019, chiar sub nasul poliției, și nimeni nu a realizat cine este.

Francois Verove a participat la show-ul francez „Toată lumea vrea să-i ia locul”/foto: captură video
Francois Verove a participat la show-ul francez „Toată lumea vrea să-i ia locul”/foto: captură video

François Vérove, el însuși un ofițer de poliție pensionat, a participat la emisiunea „Tout le monde veut prendre sa place” („Toată lumea vrea să-i ia locul”) în 2019, cu doi ani înainte de-a se sinucide după ce și-a dat seama că este posibil să fie arestat.

François Vélove, cunoscut sub numele de „Le Grêlé”, este un ucigaș în serie care i-a înșelat pe anchetatorii francezi timp de 35 de ani. El era căutat în toată Franța pentru mai multe crime și violuri comise în anii 1980 și 1990. În această perioadă, însă, el a trăit liniștit în regiunea Grande-Motte din sud-estul Franței, iar în 2021 s-a sinucis, temându-se că identitatea sa va fi dezvăluită prin analiza ADN.

Săptămânalul francez Marianne a descoperit recent că bărbatul a participat la populara emisiune franceză „Toată lumea vrea să-i ia locul”,  în 2019, unde s-a prezentat și ca fost ofițer de poliție.

Căutat pentru 31 de violuri și crime

În acest concurs, mai mulți candidați se întrec pentru a deveni câștigătorul zilei, răspunzând la întrebări de cultură generală. La final, ei îl înfruntă pe campionul en-titre, pentru a-i lua locul, de unde și titlul emisiunii.

Pe platou, nimeni nu bănuia că unul dintre cei patru candidați este un criminal în serie. François Vérove nu a avut atât de mult succes în competiție, dar i-a dus de nas pe anchetatori. El nu a reușit să obțină niciun punct și a fost eliminat încă din prima rundă.

Trecutul său sinistru a ieșit la iveală după ce s-a sinucis în 2021, iar poliția franceză a descoperit că există conexiuni între el și 31 de violuri și crime în Paris.

Acesta s-a sinucis într-un apartament închiriat, în Grau-du-Roi, și a lăsat o scrisoare în care îi spunea soției sale că avea în el „o furie nebună care a făcut din mine un criminal. Au fost vremuri în care nu mai puteam să suport și trebuia să distrug, să omor pe cineva nevinovat”, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net