Un șofer român de TIR a provocat un accident mortal în Franța. A spus că se uita la un film în timp ce era la volan

Ultima actualizare:

Un român a fost implicat într-o tragedie fără margini în Franța. Acesta era la volanul unui TIR ce transporta porumb atunci când s-a ciocnit cu un utilaj de construcții. Din păcate, accidentul s-a soldat cu o victimă, iar șoferul român ar fi spus autorităților din Franța că se uita la un film atunci când s-a produs accidentul.

Tânărul a ajuns deja în fața instanței / foto: Pexels
Tânărul a ajuns deja în fața instanței / foto: Pexels

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, se pare că accidentul teribil a avut loc în Saint-Goin (Pyrénées-Atlantiques). Șoferul român implicat în această tragedia ar avea domiciliul în Spania, fiind vorba despre un tânăr cu vârsta de numai 23 de ani. În timp ce conducea pe un drum departamental, acesta a pierdut controlul camionului în care se afla, moment în care s-a ciocnit de un utilaj de construcții. Din păcate, accest accident s-a soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 39 de ani.

Accidentul a avut loc pe data de 7 martie, iar peste o săptămână de la producerea tragediei, pe 14 martie, șoferul român a fost dus de către autoritățile din Franța în fața Parchetului din Pau. O anchetă a fost deschisă imediat în acest caz, iar românul este acum acuzat de „omor involuntar”. Se pare că acesta a ieșit de pe șosea, în timp ce conducea camionul care transporta porumb.

Șoferul se uita la un film atunci când conducea

Se pare că tânărul ar fi spus în fața anchetatorilor că în momentul în care s-a produs tragedia, el se uita la un film. Șoferul a precizat, totuși, că nu se uita la ecran, ci numai asculta filmarea. Cu toate acestea, Codul Rutier interzice acest lucru. Legea interzice plasarea unui dispozitiv cu ecran în câmpul vizual al șoferului, cu excepția unui GPS.

„Este interzisă plasarea în câmpul vizual al conducătorului unui vehicul aflat în trafic a unui dispozitiv care funcționează cu un ecran și care nu constituie un ajutor pentru conducere sau navigație”, precizează legislația. În urma accidentului din Franța, un bărbat în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net