Țările care au mai mult de o capitală. Și România a fost pe această listă

Atunci când vorbim despre lucruri pe care le vom întâlni în orice țară de pe glob, un oraș anume care servește drept capitală este, fără doar și poate, pe această listă. Însă, nu foarte multă lume știe că există și unele locuri în lume unde nu există doar o singură capitală, ci mai multe! Iar unele dintre aceste țări rare sunt chiar în Europa!

În Țările de Jos, capitale sunt Amsterdam și Haga / foto: Shutterstock
În Țările de Jos, capitale sunt Amsterdam și Haga / foto: Shutterstock

Cei mai mulți dintre noi ne putem gândi că existența unei capitale este extrem de importantă, atunci când vine vorba despre buna funcționare a unei țări. Iar această opinie este una împărtăștiă de mai toate națiunile din lume, care au un oraș ce servește drept capitală. Însă, potrivit informațiilor de la shtiu.ro, există și unele excepții fascinante!

Mai precis, există 13 țări în lume unde există chiar două capitale! Iar dintre aceste țări fascinante, trei sunt destul de aproape de România! Probabil că cea mai apropiată, dacă ne uităm după distanță, ar fi chiar Muntenegru! Acest loc de o frumusețe rară are două capitale, Podgorica, care este capitala oficială a țării, dar și Cetinje. Acest oraș a fost, înainte, capitala Muntenegrului și rămâne și astăzi un important centru cultural. Din respect pentru trcutul său, acest oraș este considerat a fi capitala onorifică a Muntenegrului.

Țările europene cu mai multe capitale

Dincolo de Marea Neagră mai găsim o altă țară în care există două capitale. Mai precis, este vorba despre Georgia, unde cele două capitale sunt Tbilisi și Kutaisi. În timp ce președintele, alături de cabinetul țării, se află în Tbilisi (care este și cel mai mare oraș din Georgia), Kutaisi este capitala legislativă a țării. Două capitale mai găsim și în Țările de Jos. Constituția acestei țări precizează că Amsterdam este capitala, însă atât parlamentul cât și guvernul au reședința în Haga, de secole.

Și România a avut cândva două capitale, vreme de numai 3 ani. După ce Cuza a înfăptuit unirea principatelor și până la unificarea Parlamentelor și a Guvernului, a existat o perioadă scurtă de timp, de aproximativ 3 ani, în care România a avut 2 capitale, Iași și București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net