Ce preparate au mâncat Iisus și Apostolii Lui, la Cina cea de Taină. Detaliul pe care nimeni nu l-a observat

Este unul dintre cele mai bine cunoscute evenimente din lumea creștină. Cina cea de Taină a fost ultima ocazie în care Iisus Hristos și apostolii săi au luat masa împreună, iar mai multe preparate specifice acelei zone de pe glob au fost servite cu ocazia acestui moment.

Istoricii au unele teorii despre ce s-a servit la Cina cea de taină
Istoricii au unele teorii despre ce s-a servit la Cina cea de taină

Au trecut mai bine de două milenii de la Cina cea de Taină, însă acest moment crucial rămâne, chiar și astăzi, unul discutat intens, pe care nimeni nu l-a uitat. Potrivit informațiilor de la shtiu.ro, istoricilor le este foarte greu să spună precis ce alimente anume au fost servite cu această ocazie. Cu toate acestea, având în vedere informațiile cunoscute despre obiceiurile culinare ale acelor vremuri, experții pot intui care ar fi fost preparatele servite la Cina cea de Taină.

Alimentele despre care se crede că ar fi fost pe masă în acel moment crucial ar fi, evident, pâinea și peștele, dar și fructe, legume, miere, cât și vin. Istoricii au încercat să afle cât mai multe informații despre ce se mânca în această parte a globului în vremea lui Iisus Hristos, iar un preparat despre care se crede că ar fi fost prezent la această masă este o tocană cu miel, fasole, măsline, cât și ierburi aromate.

Ce s-a mâncat la Cina cea de Taină

De asemenea, un produs care ar fi putut fi prezent la această masă este un sos de pește extrem de popular în acele vremuri, pâine nedospită, curmale, cât și vin. De asemenea, istoricii mai presupun că la masă au mai existat și struguri, ceapă, andive, cât și linte.

De asemenea, un detaliu la care poate că mulți dintre noi nici nu ne gândim este faptul că Iisus și apostolii săi cel mai probabil că nu au stat pe scauna la această masă. Potrivit obiceiurilor din acea perioadă, aceștia ar fi fost așezați pe perne, direct pe podea. Din acest punct de vedere, icoanele faimoase în care aceștia sunt reprezentați pe scaune nu reprezintă un adevăr istoric.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net