Ce reguli avea Carol I pentru invitații care ajungeau la Castelul Peleș. Cele 3 lucruri despre care le interzicea să vorbească

Carol I a stat pe tronul României vreme de 48, timp în care nenumărate schimbări cruciale au avut loc în țara noastră, cât și dincolo de hotare. Printre cele mai notabile evenimente din timpul lui Carol I se numără faptul că acesta a reușit să câștige independența României, iar economia țării s-a redresat în timpul domniei sale.

Regulile pe care le urmau cei care îl vizitau pe Carol I
Regulile pe care le urmau cei care îl vizitau pe Carol I

Despre Regele Carol I s-a spus, de-a lungul timpului, că ar fi avut o personalitate destul de rece, fiind extrem de preocupat de a oferi cât mai mult prestigiu dinastiei sale. Chiar și soția sa, Regina Elisabeta, spunea că acesta era genul de persoană care, chiar și în timp ce dormea, purta coroana pe cap.

Indiferent despre cine ar fi fost vorba, potrivit informațiilor de la shtiu.ro, toți cei care îl vizitau pe Regele Carol I la Castelul Peleș trebuiau să respecte anumite reguli neoficiale, impuse chiar de către rege. De exemplu, una dintre regulile impuse de acesta era faptul că nu se putea vorbi despre religie. Regele Carol I era catolic, în timp ce soția sa, Elisabeta, era catolică. De asemenea, Maria, fiica decedată a acestuia, era ortodoxă. Pentru a evita orice posibilă ceartă, regele nu dorea ca acest subiect să fie abordat.

Ce reguli urmau cei care îl vizitau pe Carol I

De asemenea, o altă regulă neoficială impuse de către Regele Carol I interzicea abordarea subiectului Mariei, fetița sa care murise la vârsta fragedă de numai 3 ani și 7 luni. Orice mențiuni a celei mici ar fi afectat-o profund pe Elisabeta.

O altă regulă impusă de către Carol I vizitatorilor săi era una care poate că ne va surprinde. Mai precis, acesta nu permitea să se discute despre politică, mai ales în timpul mesei. Temele unei conversații la masă erau stabilite chiar de către Carol I, iar, de cele mai multe ori, se vorbea despre diverse subiecte istorice, ori despre artă. În plus, un alt detaliu interesant despre obiceiurile regelui în privința meselor ar fi faptul că acesta mânca puțin și repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net