Tradițiile pe care românii le-au uitat. Ce trebuie să faci la Lăsata Secului, înainte de Postul Paștelui

Timpul nu stă în loc pentru nimeni, iar chiar dacă unii dintre noi încă încercăm să ne dăm seama cum a trecut iarna atât de repede, o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem de Postul Paștelui! Iar de lăsatul secului există nenumărate tradiții pe care mulți români au grijă să le respecte.

Mulți români își vizitează nașii și mănâncă preparatele favorite de Lăsata Secului
Mulți români își vizitează nașii și mănâncă preparatele favorite de Lăsata Secului

Deja începem să ne apropiem tot mai mult de Postul Paștelui, unul dintre cele mai mari și importante posturi din an, alături de cel al Crăciunului. În această perioadă de 40 de zile, creștinii încearcă să se apropie spiritual de Dumnezeu, să se roage cât mai mult și să ajungă la Paște cu o stare sufletească mult mai bună.

Postul Paștelui, pe care poate că îl mai cunoaștem și drept Postul Mare, este cel mai lung și mai solicitant, pentru credincioși. În acest an, Postul Paștelui urmează să înceapă pentru ortodocși pe data de 18 martie, adică chiar lunea viitoare! Pentru credincioșii catolici, acesta deja a început, de pe 14 februarie. În privința Paștelui, acesta va avea loc pentru ortodocși pe 5 mai, în timp ce pentru credincioșii catolici, acesta este pe 31 martie.

Tradiții de Lăsata Secului

În acest an, Lăsata Secului are loc pe data de 17 martie, adică cu doar o singură zi înainte de începerea Postului. Cu această ocazie există multe tradiții pe care românii încearcă să le respecte. De exemplu, mulți credincioși au grijă să își viziteze nașii de cununie, de Lăsata Secului. Acest obicei, deși nu este, strict vorbind, unul religios, a devenit extrem de popular în poporul nostru, iar cu această ocazie, mulți oameni duc cadouri nașilor.

De asemenea, se mai obișnuiește să se mănânce diverse preparate de dulce cât mai gustoase, deoarece în următoarele 40 de zile, credincioșii vor ține un post strict, în care vor încerca să se apropie cât mai mult de Dumnezeu. De asemenea, prin unele zone rurale din țară se aprind focuri pe dealuri, despre care se spune că alungă spiritele rele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net