Femeia care a supraviețuit, după ce a fost înghețată la -30° Celsius. „Era rece, exact ca o bucată de carne scoasă din congelator”

În 1980, povestea lui Jean Hilliard, o tânără care și-a revenit complet după ce a fost găsită înghețată, în zăpadă, a șocat o lume întreagă. Femeia, pe atunci în vârstă de 19 ani, a fost înghețată la -30° Celsius, timp de 6 ore, dar a supravieţuit.

Jean Hilliard, femeia care a fost îngheţată timp de 6 ore / foto: captură video
Jean Hilliard, femeia care a fost îngheţată timp de 6 ore / foto: captură video

Pe data de 20 decembrie 1980, Jean Hilliard, care avea vârsta de 19 ani, conducea spre casa ei din Lengby, Minnesota, după o noapte petrecută cu prietenii. Din nefericire, a fost implicată într-un accident rutier, după ce maşina sa a derapat şi a părăsit partea carosabilă. Crezând că se află la doar câțiva kilometri distanță de casa unui prieten, Wally Nelson, a pornit pe jos să caute ajutor, însă estimarea ei despre cât de departe era de locul lui era greșită.

Temperatura de afară era de -30 de grade Celsius, iar casa acestui prieten se afla la o distanță de circa 3 km. După ce a parcurs o mare parte din drum, contra vântului și frigului, timp de mai bine de o oră, la doar câțiva metri de adăpost, s-a prăbușit la pământ.

A doua zi de dimineață, în jurul orei 07.00, după 6 ore în care tânăra a stat în gerul năprasnic, Wally a găsit-o „înghețată bocnă”. El a descris-o ca fiind „înghețată mai rigid decât o scândură”.

A supraviețuit, după ce a fost îngheţată timp de 6 ore

„Am fost al naibii de surprins când am văzut-o în curte. Am prins-o de guler și am dus-o pe verandă. Am crezut că e moartă. Era înghețată mai rigid decât o scândură, dar am văzut abur ieșindu-i din nas”, a povestit Wally Nelson.

Doctorii nu au avut nicio explicație pentru că fata a reușit să supraviețuiască. Iar povestea ei a devenit o curiozitate științifică: „Corpul era rece, complet solid, exact ca o bucată de carne scoasă dintr-un congelator”, a declarat doctorul George Sutter, care a tratat-o, potrivit tabloidului britanic The Sun.

După 49 de zile în care a stat sub observaţie medicală, Jean Hilliard a fost externată. Spre uimirea doctorilor, tânăra nu a pierdut nici măcar un deget și nici nu a suferit vreo deteriorare permanentă a creierului, iar cazul ei a devenit cunoscut în întreaga lume, fiind un mister medical încă neînţeles în totalitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net