Cascada 7 Scări a înghețat. Avertismentul salvamontiștilor pentru cei care vor să admire peisajul de basm

Cascada din Canionul 7 Scări este înghețată, gerul transformând-o într-un adevărat regat de gheață. Turiştii care vor să admire priveliştea de basm trebuie să fie atenţi, cei de la Salvamont Săcele avertizează că inclusiv poteca este înghețată, motiv pentru care vizitatorii trebuie să fie bine echipați.

Cascada 7 Scări, transformată de ger într-un adevărat regat de gheaţă / Foto: Colaj Facebook
Cascada 7 Scări, transformată de ger într-un adevărat regat de gheaţă / Foto: Colaj Facebook

Salvamont Săcele a publicat, miercuri, 10 ianuarie, pe pagina de Facebook, mai multe imagini cu Cascada 7 Scări din timpul unei ture de patrulare în Piatra Mare. Gerul a transformat-o într-un adevărat regat de gheaţă, iar ţurţurii uriaşi împodobesc stâncile.

Și cum mulți turiști doresc să admire peisajul de poveste, salvamontiștii au ținut să tragă un semnal de alarmă. Pe cât este de spectaculos fenomenul, pe atât este de periculos.

„Tură de patrulare astăzi în Piatra Mare. Cascada 7 Scări este superbă. Atenție însă la potecă, acesta fiind înghețată în cea mai mare parte și cu porțiuni de gheață. Prin urmare vă recomandăm echipament de iarnă adecvat chiar și pentru o drumeție «mai scurtă» până la Canionul 7 Scări”, au transmis cei de la serviciul Salvamont Săcele, pe Facebook.

„Le recomadăm să fie echipaţi de iarnă, să aibă echipament complet”

Deși în această perioadă a anului canionul este închis pentru turiști, minunile de gheaţă pot fi admirate chiar de la intrarea pe traseu.

„Le recomadăm să fie echipaţi de iarnă, să aibă echipament complet: parazapezi, îmbrăcăminte de schimb. Dacă dorim să facem o poză, trebuie să păstrăm o distanţă suficient de mare în cazul în care se prăbuşeşte", a declarat Adrian Benga, de la Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Brașov, potrivit observator.ro.

În 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 17 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, dintre care 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov și un apel pentru Salvamont Predeal. Au fost salvate 18 persoane în cazul acestor intervenții, dintre care 5 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

Canionul 7 Scări este un defileu săpat în călcare jurasice din partea vestică a munților Piatră Mare, în județul Brașov, România. Cea mai mare dintre cascadele Canionului 7 Scări are o înălţime de 15 metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net