Cum arat─â un bordel dintr-o ╚Ťar─â musulman─â ├«n care prostitu╚Ťia e legal─â

26 iulie 2016
image
Bordelul este înconurat cu un zid gros de doi metri

Bangladesh este una din pu╚Ťinele ╚Ť─âri musulmane ├«n care prostitu╚Ťia este legal─â. Fotografa Sandra Hoyn a petrecut mai mult timp ├«n cel mai vechi bordel din ╚Ťar─â ╚Öi a stat de vorb─â cu prostituatele. O cl─âdire ├«nconjurat─â de ziduri groase de doi metri, ÔÇŁLucr─âtoareÔÇŁ care s-au n─âscut aici ╚Öi nu ╚Ötiu ce ├«nseamn─â s─â duci o altfel de via╚Ť─â, sau femei care ╚Öi-au g─âsit aici refugiu dup─â o via╚Ť─â marcat─â de violen╚Ťe din partea so╚Ťilor.

Povestea spus─â de Sandra Hoyn ├«n imagini a fost premiat─â de legendara companie Magnum Photos. Bordelul Kandapara din districtul Tangail este cel mai vechi ╚Öi al doilea ca m─ârime din Bangladesh. Func╚Ťioneaz─â de aproape 200 de ani. ├Än 2014 a fost demolat, ├«ns─â a fost repus pe picioare ├«n urma interven╚Ťiei mai multor organiza╚Ťii neguvernamentale.

Poate p─ârea ciudat c─â aceste organiza╚Ťii au intervenit pentru re├«nfiin╚Ťarea unui bordel, ├«ns─â activi╚Ötii au insistat asupra faptului c─â multe dintre femeile din bordel s-au n─âscut aici, au crescut aici ╚Öi nu aveau unde s─â se duc─â. Suporterii bordelului consider─â c─â munca ├«n industria sexului este o munc─â exact ca oricare alta ╚Öi c─â femeile de aici nu-╚Öi doresc s─â fac─â altceva.

A╚Öa se face c─â, la sf├ór╚Öitul anului 2014, bordelul a fost re├«nfiin╚Ťat, iar prostituatele s-au ├«ntors la lucru. Ast─âzi, zona bordelului este ├«ncercuit─â cu un zid gros de doi metri. Pe str─âzile din vecin─âtate sunt deschise tot felul de tarabe cu m├óncare ╚Öi ceain─ârii. ├Än spatele zidurilor, bordelul func╚Ťioneaz─â dup─â propriile reguli, respect─â propria ierarhie, complet diferit─â de ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n restul societ─â╚Ťii.

De exemplu, spune autoarea fotoreportajului, ├«n interiorul bordelurilor, femeile sunt mult mai slabe, ├«ntr-un anumit sens, dar ╚Öi mult mai puternice, din alte puncte de vedere. Cea mai vulnerabil─â etap─â este aceea ├«n care o prostituat─â t├ón─âr─â intr─â ├«n bordel. Fetele au ├«ntre 12 ╚Öi 14 ani, vin din familii s─ârace ╚Öi, de cele mai multe ori, sunt victimele traficului de carne vie. Nu sunt libere ╚Öi nu au niciun fel de drepturi. Apar╚Ťine unei Madame, au datorii ╚Öi nu au dreptul de a ie╚Öi din bordel sau de a de╚Ťine bani.

image
O prostituat─â din Bangladesh ╚Öi clien╚Ťii ei

De ├«ndat─â ce-╚Öi pl─âtesc datoriile ├«ns─â, lucru care se ├«nt├ómpl─â ├«n maximum cinci ani, fetele devin prostituate independente. Au dreptul s─â refuze clien╚Ťi ╚Öi s─â-╚Öi gestioneze singure banii. ├Ä╚Öi c├ó╚Ötig─â, de fapt, libertatea de a p─âr─âsi bordelul, dar cele mai multe aleg s─â n-o fac─â. Unul din motive ar fi stigmatul cu care trebuie s─â se confrunte dup─â ce-╚Öi p─âr─âsesc ÔÇŁcasaÔÇŁ. ├Än plus, veniturile din prostitu╚Ťie nu sunt chiar de neglijat.

├Än afar─â de c├ó╚Ötigul financiar, multe femei simt c─â aici ├«╚Öi pot c├ó╚Ötiga independen╚Ťa profesional─â. De exemplu, multe ajung la bordel din proprie ini╚Ťiativ─â, fugind de so╚Ťii lor prea autoritari. Una dintre prostituate a refuzat o cerere ├«n c─âs─âtorie din partea unui client pentru c─â nu era sigur─â c─â acesta o va l─âsa s─â dispun─â de banii c├ó╚Ötiga╚Ťi dup─â nunt─â. A preferat s─â-╚Öi p─âstreze independen╚Ťa de prostituat─â la un bordel dec├ót s─â intre ├«ntr-o familie conven╚Ťional─â. Are numai 17 ani (oficial, prostituatele trebuie s─â aib─â peste 18 ani, dar cele mai multe sunt mai mici).

image
O prostituat─â din Bangladesh ╚Öi clien╚Ťii eifoto: Sandra Hoyn

De celalalt─â parte sunt clien╚Ťii: poli╚Ťi╚Öti, politicieni, fermieri, pescari, muncitori, grupuri de adolescen╚Ťi. unii vor pur ╚Öi simplu o partid─â de sex. Al╚Ťii revin, ├«n speran╚Ťa c─â vor g─âsi aici dragostea vie╚Ťii lor.

├Än Bangladesh, un t├ón─âr nu are voie s─â-╚Öi ╚Ťin─â iubita de m├ón─â ├«n public, nici s─â fac─â sex ├«nainte de c─âs─âtorie. Dac─â merge la bordel, d─â de o lume liber─â de principii morale. Sandra Hoyn spune c─â a v─âzut mul╚Ťi b─ârba╚Ťi intr├ónd ├«n bordel doar pentru a bea un ceai cu femeile care tr─âiesc aici. ├Än orice alt loc public din Bangladesh i-ar fi fost imposibil s─â invite la un ceai o femeie str─âin─â. La fel, mul╚Ťi dintre clien╚Ťii bordelului beau aici alcool, lucru interzis ├«n Bangladesh, ca ├«n orice alt─â ╚Ťar─â musulman─â.

Femeile din bordel nu-și acoperă niciodată chipul. Fac asta însă ori de câte ori ies în lumea reală.

Vede╚Ťi aici toate imaginile surprinse de Sandra Hoyn ├«n bordelul din Bangladesh.

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
alexandra stan sexy png
cehia carantina jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cipsuri jpeg
Alexander Kuzivanov jpg
variola maimutei jpg
canicula jpeg
traian basescu politician presedinte europarlamentar jpeg
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg