Cum arat─â un bordel dintr-o ╚Ťar─â musulman─â ├«n care prostitu╚Ťia e legal─â

image
Bordelul este înconurat cu un zid gros de doi metri

Bangladesh este una din pu╚Ťinele ╚Ť─âri musulmane ├«n care prostitu╚Ťia este legal─â. Fotografa Sandra Hoyn a petrecut mai mult timp ├«n cel mai vechi bordel din ╚Ťar─â ╚Öi a stat de vorb─â cu prostituatele. O cl─âdire ├«nconjurat─â de ziduri groase de doi metri, ÔÇŁLucr─âtoareÔÇŁ care s-au n─âscut aici ╚Öi nu ╚Ötiu ce ├«nseamn─â s─â duci o altfel de via╚Ť─â, sau femei care ╚Öi-au g─âsit aici refugiu dup─â o via╚Ť─â marcat─â de violen╚Ťe din partea so╚Ťilor.

Povestea spus─â de Sandra Hoyn ├«n imagini a fost premiat─â de legendara companie Magnum Photos. Bordelul Kandapara din districtul Tangail este cel mai vechi ╚Öi al doilea ca m─ârime din Bangladesh. Func╚Ťioneaz─â de aproape 200 de ani. ├Än 2014 a fost demolat, ├«ns─â a fost repus pe picioare ├«n urma interven╚Ťiei mai multor organiza╚Ťii neguvernamentale.

Poate p─ârea ciudat c─â aceste organiza╚Ťii au intervenit pentru re├«nfiin╚Ťarea unui bordel, ├«ns─â activi╚Ötii au insistat asupra faptului c─â multe dintre femeile din bordel s-au n─âscut aici, au crescut aici ╚Öi nu aveau unde s─â se duc─â. Suporterii bordelului consider─â c─â munca ├«n industria sexului este o munc─â exact ca oricare alta ╚Öi c─â femeile de aici nu-╚Öi doresc s─â fac─â altceva.

A╚Öa se face c─â, la sf├ór╚Öitul anului 2014, bordelul a fost re├«nfiin╚Ťat, iar prostituatele s-au ├«ntors la lucru. Ast─âzi, zona bordelului este ├«ncercuit─â cu un zid gros de doi metri. Pe str─âzile din vecin─âtate sunt deschise tot felul de tarabe cu m├óncare ╚Öi ceain─ârii. ├Än spatele zidurilor, bordelul func╚Ťioneaz─â dup─â propriile reguli, respect─â propria ierarhie, complet diferit─â de ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n restul societ─â╚Ťii.

De exemplu, spune autoarea fotoreportajului, ├«n interiorul bordelurilor, femeile sunt mult mai slabe, ├«ntr-un anumit sens, dar ╚Öi mult mai puternice, din alte puncte de vedere. Cea mai vulnerabil─â etap─â este aceea ├«n care o prostituat─â t├ón─âr─â intr─â ├«n bordel. Fetele au ├«ntre 12 ╚Öi 14 ani, vin din familii s─ârace ╚Öi, de cele mai multe ori, sunt victimele traficului de carne vie. Nu sunt libere ╚Öi nu au niciun fel de drepturi. Apar╚Ťine unei Madame, au datorii ╚Öi nu au dreptul de a ie╚Öi din bordel sau de a de╚Ťine bani.

image
O prostituat─â din Bangladesh ╚Öi clien╚Ťii ei

De ├«ndat─â ce-╚Öi pl─âtesc datoriile ├«ns─â, lucru care se ├«nt├ómpl─â ├«n maximum cinci ani, fetele devin prostituate independente. Au dreptul s─â refuze clien╚Ťi ╚Öi s─â-╚Öi gestioneze singure banii. ├Ä╚Öi c├ó╚Ötig─â, de fapt, libertatea de a p─âr─âsi bordelul, dar cele mai multe aleg s─â n-o fac─â. Unul din motive ar fi stigmatul cu care trebuie s─â se confrunte dup─â ce-╚Öi p─âr─âsesc ÔÇŁcasaÔÇŁ. ├Än plus, veniturile din prostitu╚Ťie nu sunt chiar de neglijat.

├Än afar─â de c├ó╚Ötigul financiar, multe femei simt c─â aici ├«╚Öi pot c├ó╚Ötiga independen╚Ťa profesional─â. De exemplu, multe ajung la bordel din proprie ini╚Ťiativ─â, fugind de so╚Ťii lor prea autoritari. Una dintre prostituate a refuzat o cerere ├«n c─âs─âtorie din partea unui client pentru c─â nu era sigur─â c─â acesta o va l─âsa s─â dispun─â de banii c├ó╚Ötiga╚Ťi dup─â nunt─â. A preferat s─â-╚Öi p─âstreze independen╚Ťa de prostituat─â la un bordel dec├ót s─â intre ├«ntr-o familie conven╚Ťional─â. Are numai 17 ani (oficial, prostituatele trebuie s─â aib─â peste 18 ani, dar cele mai multe sunt mai mici).

image
O prostituat─â din Bangladesh ╚Öi clien╚Ťii eifoto: Sandra Hoyn

De celalalt─â parte sunt clien╚Ťii: poli╚Ťi╚Öti, politicieni, fermieri, pescari, muncitori, grupuri de adolescen╚Ťi. unii vor pur ╚Öi simplu o partid─â de sex. Al╚Ťii revin, ├«n speran╚Ťa c─â vor g─âsi aici dragostea vie╚Ťii lor.

├Än Bangladesh, un t├ón─âr nu are voie s─â-╚Öi ╚Ťin─â iubita de m├ón─â ├«n public, nici s─â fac─â sex ├«nainte de c─âs─âtorie. Dac─â merge la bordel, d─â de o lume liber─â de principii morale. Sandra Hoyn spune c─â a v─âzut mul╚Ťi b─ârba╚Ťi intr├ónd ├«n bordel doar pentru a bea un ceai cu femeile care tr─âiesc aici. ├Än orice alt loc public din Bangladesh i-ar fi fost imposibil s─â invite la un ceai o femeie str─âin─â. La fel, mul╚Ťi dintre clien╚Ťii bordelului beau aici alcool, lucru interzis ├«n Bangladesh, ca ├«n orice alt─â ╚Ťar─â musulman─â.

Femeile din bordel nu-și acoperă niciodată chipul. Fac asta însă ori de câte ori ies în lumea reală.

Vede╚Ťi aici toate imaginile surprinse de Sandra Hoyn ├«n bordelul din Bangladesh.

cub andreea antonescu animat gif
foto front 1 pisica instagram jpg
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
FotoJet jpg
Anne foto1 GettyImages 140029523 jpg
sursa foto Pexels.com
298388446 470646224906806 5861587581580266669 n jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
image
image
image
image
sursa foto pexels.com
2 3 Popovici text 1 jpeg
foto1 casa chitara copy jpg
calendar ortodox 2021 15 august adormirea maicii domnului png
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg