Cutremur cu magnitudinea 7! Seismul puternic s-a produs la o adâncime de doar 13 kilometri

Ultima actualizare:

Un cutremur major, având magnitudinea de moment 7,0, a avut loc în data de 23 ianuarie, la o adâncime de doar 13 kilometri, în vestul Chinei. 

Cutremurul a fost înregistrat imediat după ora locală 2.00 / foto: USGS
Cutremurul a fost înregistrat imediat după ora locală 2.00 / foto: USGS

Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS) a avertizat cu privire la posibile victime în această zonă muntoasă și rurală, deși până în prezent nu au fost raportate astfel de cazuri. Potrivit raportului USGS, există șanse ridicate de pagube semnificative, iar amploarea dezastrului este potențial extinsă.

Cutremurul a fost înregistrat imediat după ora locală 2.00 (luni, 20.00 ora României), de-a lungul graniței dintre China și Kârgâzstan. La scurt timp după acest eveniment seismic, au avut loc alte trei seisme în zonă, având magnitudini de 5,5, 5,1 și 5,0.

Natura, dezlănțuită în China

Săptămâna anterioară, regiunea Xinjiang din China, cea mai extinsă din țară și locul unde se găsește minoritatea uigură, a fost afectată de căderi masive de zăpadă. Acestea au condus la blocarea a 1.000 de turiști într-un sat pitoresc de munte.

În capitala Kârgâzstanului, Bișkek, locuitorii au părăsit casele și s-au adăpostit pe străzi în urma cutremurului, care a făcut ca pereții să vibreze și mobilierul să se miște.

De asemenea, canalele de televiziune locale din New Delhi, India, au raportat cutremure puternice în oraș, aflat la aproximativ 1.400 de kilometri distanță. Autoritățile din Kazahstan au semnalat și ele seisme, însă până în prezent nu au fost înregistrate victime sau distrugeri majore.

În Almati, cel mai mare oraș din Kazahstan, locuitorii au ieșit în masă pe străzi, unii dintre ei chiar în pijamale și halate, conform imaginilor postate pe rețelele sociale și de către agențiile de știri locale.

Cutremurul din ziua de marți a avut loc la o zi după ce o alunecare de teren a acoperit zeci de persoane și a dus la moartea a cel puțin opt oameni în sud-vestul Chinei.

În decembrie, 148 de oameni au murit într-un alt cutremur

În luna decembrie, un alt cutremur produs în nord-vestul țării a cauzat moartea a 148 de persoane și a determinat mii de oameni să se refugieze în provincia Gansu.

Acesta a fost cel mai mortal seism din China începând cu anul 2014, când peste 600 de oameni au pierit în provincia Yunnan, situată în sud-vestul țării.

În cazul cutremurului din decembrie, temperaturile sub zero grade au complicat și mai mult operațiunile de ajutor, iar supraviețuitorii s-au strâns în jurul unor focuri în aer liber pentru a se încălzi.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net