Imagini apocaliptice după cutremurul din Japonia. Bilanțul morților crește în fiecare oră

O tragedie de proporții a lovit Japonia, unde cel puțin 30 de oameni și-au pierdut viața în urma unui cutremur puternic cu magnitudinea de 7,6, care a avut loc în centrul țării. Autoritățile din prefectura Ishikawa, epicentrul seismului, au raportat marți o creștere a numărului de morți și au adus la cunoștință că jumătate dintre decese au avut loc în portul Wajima, situat în Peninsula Noto, în partea nordică a prefecturii Ishikawa. În plus, 14 persoane sunt grav rănite, iar multe altele au suferit răni ușoare.

Japonia afectată de un cutremur. Foto: Epa Epe
Japonia afectată de un cutremur. Foto: Epa Epe

Cutremurul, care a avut loc luni la ora 16:10, a fost resimțit până la Tokyo și a generat peste 150 de replici majore până în dimineața zilei de marți. Potrivit informațiilor furnizate de Institutul Geofizic al SUA (USGS), magnitudinea principală a fost de 7,5, în timp ce Agenția Meteorologică din Japonia (JMA) a raportat o magnitudine de 7,6.

Curemurul a cauzat multe victime și pagube materiale

Japonia după cutremur. Foto: Getty Images.
Japonia după cutremur. Foto: Getty Images.

În urma seismului, s-au produs pagube materiale semnificative și un tsunami a lovit coastele Mării Japoniei. Cu toate acestea, în cele din urmă, înălțimea valurilor s-a menținut la 1,2 metri, minimizând potențialul de distrugere. Nivelul de alertă pentru tsunami, inițial ridicat la maximum de către JMA, a fost ulterior redus și apoi ridicat din nou marți la ora 10:00.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat marți că cutremurele au provocat "multe victime" și au cauzat pagube materiale extinse. Echipele de intervenție sunt mobilizate într-o cursă contra cronometru pentru a salva vieți, iar autoritățile fac eforturi pentru a evalua amploarea daunelor.

Peste 32.000 de locuințe au rămas fără energie electrică

O parte din orașul Wajima a fost devastată de un mare incendiu, iar o clădire comercială cu șase etaje s-a prăbușit în urma seismului. Peste 32.000 de locuințe au rămas fără energie electrică, iar multe localități din prefectura Ishikawa au fost afectate și în ceea ce privește accesul la apă potabilă.

Cu rapoarte care indică peste 30 de morți și un număr în creștere, Japonia se confruntă cu una dintre cele mai grave tragedii naturale din ultimii ani. Cu echipele de intervenție pe teren, speranța este că supraviețuitorii vor fi găsiți și ajutați în timp util pentru a minimiza pierderile umane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net