Cutremur mai puternic ca niciodată, în curând. Când ar putea avea loc și în ce țară ar putea muri peste 200 de mii de oameni

Ultima actualizare:

Japonia a emis pentru prima dată o avertizare referitoare la un risc crescut de producere a unui "cutremur major" în viitorul apropiat, conform BBC, citat de news.ro.

Un cutremuri devastator ar putea ucide peste 200 de mii de oameni
Un cutremuri devastator ar putea ucide peste 200 de mii de oameni

Avertizarea a fost transmisă în noaptea de joi spre vineri, ora locală, și le recomandă locuitorilor să fie vigilenți, dar să nu părăsească locuințele.

Cutremurul din Japonia e eminent, dar are șanse mari să se întâmple

Japonia ar putea fi lovită de un mega-cutremur / foto: BBC
Japonia ar putea fi lovită de un mega-cutremur / foto: BBC

De asemenea, s-a subliniat că avertismentul nu indică faptul că un cutremur iminent este iminent, ci că probabilitatea unui astfel de eveniment a crescut.

Această avertizare a fost emisă după un cutremur cu magnitudinea 7,1 care a avut loc în largul insulei Kyushu.

Deși nu s-au raportat pagube majore, experții sunt îngrijorați din cauza locației epicentrului, situat la marginea riftului Nankai.

Această zonă cu activitate seismică se întinde de-a lungul coastei japoneze a Pacificului, între Golful Suruga și Marea Hyuganada.

Riscuri și precauții în fața posibilelor mega-cutremure

Cutremurele anterioare în riftul Nankai au avut efecte devastatoare, provocând mii de morți, și au fost înregistrate la intervale de 90-200 de ani, ultimul având loc în 1946.

Experții estimează o probabilitate de 70-80% ca în următorii 30 de ani să se producă un cutremur cu magnitudinea 8 sau 9 în această regiune. În cel mai pesimist scenariu, ar putea fi înregistrate peste 200.000 de victime din cauza cutremurului și a unui posibil tsunami.

Shinya Tsukada, oficial al Agenției Meteorologice Japoneze, a declarat într-o conferință de presă că, deși riscul de producere a unui cutremur major este relativ mai mare decât de obicei, nu există o certitudine că acest eveniment se va întâmpla într-un interval de timp specificat.

Avertizarea actuală este valabilă o săptămână

Avertizarea actuală, care este de nivelul cel mai scăzut dintre cele două tipuri de alerte disponibile, va fi valabilă timp de o săptămână. Locuitorii sunt sfătuiți să rămână în stare de alertă și să se asigure că au suficiente provizii și că rutele de evacuare sunt cunoscute.

Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că va analiza în următoarele zile dacă va continua cu planificarea deplasărilor sale, care includ o vizită la Nagasaki și călătorii în Kazahstan, Uzbekistan și Mongolia. Japonia, cunoscută pentru activitatea sa seismică, a fost profund afectată de cutremurul devastator din 2011, care a provocat un tsunami major și a dus la topirea a trei reactoare nucleare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net