Japonia a fost lovită de un cutremur devastator! Seismul a avut magnitudinea de 7,1 și s-a emis alertă de tusnami

Ultima actualizare:

Japonia a fost lovită din nou de un cutremur puternic, de această dată în zona de sud-vest a țării. Se pare că seismul a avut o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter, iar autoritățile deja au emis o alertă de tsunami.

Cutremurul a fost revizuit la 7,1 grade Richter
Cutremurul a fost revizuit la 7,1 grade Richter

Japonia trece prin momente dificile, după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a zguduit sud-vestul țării. Autoritățile din această țară deja au emis o avertizare de tsunami, în urma acestui seism atât de puternic. Există riscul ca nivelului mării să crească chiar și cu un metru pe coasta Pacificului din vestul insulelor Kyushu și Shikoku.

Se pare că seismul s-a produs chiar în cursul zilei de astăzi, la ora locală 16:42, având epicentrul pe coasta prefecturii Miyazaki, din sudul insulei Kyushu.

Un cutremur de 7,1 grade a lovit Japonia

Se pare că epicentrul cutremurului a fost la o adâncime de aproximativ 29 de kilometri, potrivit autorităților din Japonia. De asemenea, locuitorii prefecturilor Miyazaki și Kochi au fost avertizați să părăsească zonele de coastă până când va fi ridicată avertizarea de tsunami.

Până la acest moment, se pare că nu ar exista daune materiale în zonele afectate. De asemenea, se pare că ar exista câteva persoane rănite, însă nu se știe cât de severe sunt rănile pe care le-au suferit.

A fost emisă o avertizare de tsunami

Se pare că acest seism atât de puternic ar fi durat undeva între 30 de secunde și un minut. Autoritățile avertizează că calurile pot ajunge chiar și la un metru, iar riscul de tsunami există chiar și în Chiba, un oraș japonez care se află la aproximativ 850 de kilometri de epicentrul acestui cutremur.

Până la acest moment, se pare că valuri de aproximativ 50, 20 și 10 centimetri au lovit unele zone din țară, inclusiv portul din Miyazaki. Yoshimasa Hayashi, purtătorul de cuvânt al guvernului, spune că „încă se analizează cât de afectată a fost populația și proprietățile” din zonele unde s-a resimțit seismul.

Imagini apărute pe Internet sugerează doar pagube minore provocate de acest cutremur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net