Daţi 100.000 $ şi vizitaţi Titanicul pe fundul oceanului

Ultima actualizare:

    Compania OceanGate a anunţat că aşteaptă  turişti dornici să vadă epava la 4.000 de metri  adâncime
Compania OceanGate a anunţat că aşteaptă turişti dornici să vadă epava la 4.000 de metri adâncime

Un vis devenit realitate! În 2019, primii turişti vor putea vizita epava Titanicului la bordul unui submarin numit Cyclops 2. Preţul unei astfel de expediţii este de 100.000 de dolari şi capacitatea navei este de cinci turişti plus personalul însoţitor. Pachetul turistic oferit de compania OceanGate este de 8 zile şi include automat scufundarea la 4.000 de metri adâncime.

De aproape doi ani, cercetătorii din cadrul companiei Ocean Gate analizează în cele mai mici detalii expediţiile subacvatice care au ca scop vizitarea epavei Titanicului. Testele submarinului Cyclops 2 s-au încheiat cu succes săptămâna trecută şi scufundarea la 4.000 de metri adâncime, cu vizibilitate zero, se desfăşoară în condiţii maxime de siguranţă pentru pasageri, au anunţat reprezentanţii OceanGate. Primii vizitatori ai navei scufundate în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 vor putea cartografia 3D epava cu ajutorul unui sonar special instalat la bordul submarinului. Preţul exact al expediţiei este de 105.129 de dolari. OceanGate speră ca acest pachet turistic să deschidă drumul către o nouă dimensiune pentru „exploratorii amatori” care vor să vadă cu propriii ochi tragedia în care au pierit peste 1.500 de oameni. Epava a fost descoperită în 1985 şi până recent ea a fost protejată de vizitatorii neavizaţi şi deschisă exclusiv oamenilor de ştiinţă. În 2016, cercetătorii au descoperit că epava a fost atacată de o bacterie care „mănâncă” metalul Titanicului. Doritorii se pot înscrie şi pot programa o expediţie pentru anul 2019, direct de pe site-ul companiei OceanGate.

Pentru turiştii  europeni, rezervările se fac prin intermediul companiei londoneze Blue Marble Private. Călătoriile se înscriu în categoria tursim de lux şi necesită un pachet de asigurări de viaţă şi de sănătate cu un regim special. „Am reprogramat expediţia pentru anul 2019, deşi iniţial trebuia să facem scufundările cu turişti încă din mai 2018. Am făcut asta după ce am fost în Bahamas şi ne-am impus un termen limită de 45 de zile la capătul căruia trebuia să ajungem cu submarinul la adâncimi de 4.000 de metri”, a declarat pentru CNN directorul de marketing de la OceanGate, Dana Hall. „La scurt timp după ce am ajuns aici, în zonă s-a înregistrat o furtună puternică însoţită de descărcări electrice. Deşi submarinul nu a fost lovit de fulgere, el a fost afectat şi a necesitat reparaţii urgente”, a mai adăugat reprezentantul companiei. „Practic câmpul electromagnetic produs de fulger a distrus 70% din partea electronică a navei”, a explicat Hall. După o serie de scufundări încununate de succes, companie americană a anunţat că este gata să ducă primii turişti la mai puţin de 5 metri distanţă de Titanic, la 4.000 de metri adâncime. 

Tragedia Titanicului 

Titanicul s-a scufundat în largul insulei Newfoundland după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Peste 1.500 de oameni au murit atunci. Epava Titanicului a fost descoperită  abia în urmă cu 33 de ani, de exploratorul Robert Ballard. Un studiu realizat în 2016 a scos la iveală faptul că epava este  “atacată” de bacteria Halomonas titanicae, care o ”mănâncă” într-un ritm accelerat, de 600 kg pe zi. Astfel că în maximum 20 de ani nu va mai exista nimic pe fundul oceanului.

Cyclops-2, un submarin turistic

În ianuarie 2018, compania OceanGate a anunţat că a brevetat primul submarin „civil” cu scopuri turistice. Cyclops 500 putea executa scufundări la 500 de metri adâncime, în zona cu vizibilitate a oceanului. Submarinul Cyclops-2 ajunge la 4.000 de metri adâncime fiind ranforsat cu titan şi carbon. Transportă cinci persoane şi este condus de un singur membru al echipajului. Cyclops-2 are un far de 50.000 de lumeni, nouă senzori sonori şi 18 senzori de localizare şi mapare a fundului oceanului. Decompresia se face automat, pe bază ce nava revine la suprafaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net