Descoperire uimitoare în nordul Italiei. Întreaga istorie a regiunii ar putea fi rescrisă

Ultima actualizare:

Arheologii din provincia Trentino, din nordul Italiei, au descoperit un cimitir antic despre care susţin că ar putea rescrie istoria regiunii. O „necropolă monumentală” în care au fost înhumați oameni de elită în urmă cu mii de ani. Cimitirul antic descoperit în Trento, un oraș din nordul Alpilor, include cel puțin 200 de morminte individuale, despre care experții cred că datează de la începutul Epocii Fierului, relatează CBS News.

O descoperire absolut întâmplătoare

Cimitirul ar data din perioadă pre-romană cuprinsă între secolele IX și VI î.Hr. și aruncă o nouă lumină asupra istoriei regiunii.

Un cimitir vechi de 3000 de ani a fost descoperit in nordul Italiei. Sursă foto: X
Un cimitir vechi de 3000 de ani a fost descoperit in nordul Italiei. Sursă foto: X

Excavatorii au descoperit necropola în timp ce efectuau lucrări de restaurare și dezvoltare a unei clădiri istorice din zonă, un proiect condus de biroul de patrimoniu arheologic din Trento, a declarat consiliul provincial al orașului într-un comunicat de presă în care a dezvăluit ceea ce oficialii au numit o descoperire „excepțională”.

Inundațiile preistorice provocate de râurile din apropiere au contribuit probabil la conservarea mormântului întins, sigilând efectiv sedimentele și permițând cimitirului să rămână remarcabil de intact de-a lungul mileniilor, a declarat consiliul.

Au fost găsite obicte rare

Complexitatea necropolei i-a intrigat în mod deosebit pe arheologii și cercetătorii care studiază cimitirul.

Stâlpi înalți din calcar erau aranjați vertical pentru a marca mormintele individuale, ca niște pietre funerare, fiecare dintre acestea corespunzând unei cutii litice care servea drept mormânt propriu-zis.

Arheologii au identificat un mormânt „principal”, acoperit de o structură de movilă.

Arheologii au descoperit morminte pline cu „bunuri funerare”, obiecte care, în unele culturi, erau în mod tradițional îngropate împreună cu morții, ca un fel de gest de sacrificiu, precum și rămășițe umane incinerate, la aproximativ 8 metri sub pământ.

Oficialii au declarat că „bunurile funerare” includeau obiecte decorative, arme construite din metal și alte articole din chihlimbar și sticlă, ceea ce indică faptul că oamenii care au construit necropola din Trento au fost influențați din punct de vedere cultural de alte grupuri italice ale vremii sau au avut legături cu acestea.

Franco Marzatico, care a condus săpăturile, a sugerat că coloniștii încă necunoscuți ar fi putut contribui la apariția civilizației etrusce care a prosperat ulterior în Alpi.

Descoperirea necropolei monumentale oferă noi posibilităţi şi ipoteze interpretative interesante pentru cercetările arheologice din zona Trentino", se arată într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
doctor ce tine o inima de plastic in fata pieptului cardiologie chinica hereditas png
apa ocean mare istock jpg
image png
durere genunchi jpg
image png
garsoniera png
index webp
parc toamna soare copaci vremea unsplash jpeg
image
actualitate.net