Dieta Reginei Elisabeta care a ajutat-o să ajungă la 96 de ani. Mânca mereu asta la micul dejun
Regina Elisabeta a II-a a trăit până la impresionanta vârstă de 96 de ani, fiind regina cu cea mai lungă domnie din Marea Britanie, recordul fiind deținut anterior de stră-străbunica sa, regina Victoria. Regina Elisabeta a reușit să își sărbătorească chiar și jubileul de platină cu câteva luni înainte de a muri. Desigur, pentru o viață atât de lungă, dieta a jucat un rol deosebit de important.
Dieta Reginei Elisabeta care a ajutat-o să ajungă la 96 de ani
Dezvăluiri recente ale biografului prințesei Kate arată că regina ar fi murit de cancer, iar în ultima perioadă a vieții rămăsese aproape oarbă. Totuși, până în ultimul moment, monarhul a fost impresionant de agil și plin de viață.
Știm că Majestății Sale îi plăcea să își petreacă timpul în aer liber plimbându-și câinii și călărind cai, așa că tot aerul proaspăt a contribuit fără îndoială la întărirea sistemului său imunitar. Regina avea, de asemenea, o dietă sănătoasă și echilibrată, plină de fructe și legume de sezon, produse organice cultivate pe domeniul regal și, desigur, nelipsitul ceai de după-amiază.
Regina se baza pe o echipă devotată de bucătari talentați de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor, care îi asigurau mesele personale și banchetele. Fostul bucătar regal Darren McGrady a declarat presei britanice că reginei i se trimitea în fiecare săptămână o carte de meniuri legată în piele roșie, scrisă în franceză, care conținea o mare varietate de rețete.
„Îi pregăteam meniurile cu trei zile înainte, astfel încât să putem aduce mâncarea", a declarat Darren.
El a continuat: „Bucătarii alegeau meniurile, iar ea punea o linie peste cele pe care nu le dorea. Câteodată le tăia pe toate și punea ceva diferit - de exemplu, dacă lua cina cu Prințul Andrew, preferatul lui era Crème Brulee cu portocale Sandringham."
Se pare că ă reginei îi plăcea să își înceapă ziua cu ceai Earl Grey - fără lapte și zahăr - și o porție de biscuiți. Apoi se bucura de micul dejun principal în sufrageria sa privată din Palatul Buckingham; se spune că cerealele, iaurtul, pâinea prăjită și marmelada erau preferatele sale.
Regina avea, de asemenea, o slăbiciune pentru pește la micul dejun, după cum se arată în cartea Dinner at Buckingham Palace, bazată pe jurnalele și amintirile personale ale servitorului regal Charles Oliver. Un extras spune cum Regina „a avut o slăbiciune pentru kippers încă din anii războiului", când ea și Prințesa Margaret se aflau la Castelul Windsor.
Acesta este un hering ce a fost despicat în formă de fluture de la coadă până la cap de-a lungul crestei dorsale, eviscerat, sărat sau murat și afumat la rece peste așchii de lemn mocnit.
„Kippers, într-o serie de variații simple, au rămas de atunci un favorit al reginei - la micul dejun, ca aperitiv sau ca cină. Reginei îi place, de asemenea, eglefin-ul afumat ca fel de mâncare la micul dejun."
Pentru prânz savura adesea o farfurie de pește și legume. Se spune că regina a evitat alimentele bogate în amidon, cum ar fi pastele și cartofii, atunci când mânca singură - ceea ce ar fi putut fi cheia longevității sale. Deși carbohidrații sunt importanți pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, specialiștii spun că dietele bogate în amidon rafinat sunt legate de un risc mai mare de diabet, boli de inimă și creștere în greutate.
„Pentru felul principal îi plăcea vânatul, lucruri precum friptura gaelică, friptură de file cu un sos de ciuperci și whisky, mai ales dacă o făceam cu vânat. Am gătit multă mâncare tradițională franceză, cum ar fi halibut pe un pat de spanac cu sos Mornay.", a mai dezvăluit Darren.