Dispar 6 posturi TV! Au rămas fără licență pentru că ar dezinforma la comanda Rusiei

Ultima actualizare:

Nu mai puțin de 6 posturi TV dispar din grilă, deoarece ar dezinforma publicul, la ordinul Kremlinului. Mai precis, este vorba despre Orizont, ITV, Prime, Publika, Canal 2, cât și Canal 3. Toate aceste posturi sunt deținute de către Ilan Șor și Vladimir Pahotniu.

Dispar 6 posturi TV
Dispar 6 posturi TV

Potrivit celor de la adevarul.ro, Serviciul de Securitate a fost cel care a propus ca nu mai puțin de 6 posturi TV să aibă licența suspendată, deoarece ar dezinforma publicul, la comanda Kremlinului. Mai precis, este vorba despre Orizont, ITV, Prime, Publika, Canal 2, cât și Canal 3. Toate aceste posturi sunt deținute de către Ilan Șor și Vladimir Pahotniu.

„Deținem informații operative, dar și probe că Federația Rusă influențează alegerile din 5 noiembrie, subminează procesul democratic din țara noastră, prin câteva metode, cum ar fi: cumpărarea de voturi și candidați, dar și campanii de dezinformare prin intermediul anumitor posturi tv și site-uri.

Am propus CSE sistarea a șase posturi tv: Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. În baza informațiilor obținute de SIS, acestea reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”, declară Alexandru Musteața, Serviciului de Informații și Securitate (SIS), conform sursei citate.

Șase posturi de televiziune dispar din grilă

Alexandru Musteața, șeful SIS, a cerut suspendarea licențelor posturilor / foto: arhivă
Alexandru Musteața, șeful SIS, a cerut suspendarea licențelor posturilor / foto: arhivă

Pe lângă acestea, se pare că nu mai puțin de 31 de site-uri au fost blocate, iar 22 dintre acestea ar fi fost coordonate de către Rusia. Posturile de televiziune care dispar din grilă erau deținute de către politicienii moldoveni Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, ambii fugari de aproximativ 4 ani. Se pare că cei doi ar colabora pe plan mediatic, iar posturile erau finanțate din bani negri.

„Au fost fixate acțiuni concertate între gruparea criminală Șor și holdingul mediatic gestionat de gruparea Plahotniuc. Astfel, pe parcursul ultimelor luni au fost fixate acțiuni constante de fortificare financiară în special pe durata campaniei electorale a posturilor de televiziune Prime și Publika Tv și Canal 2 și Canal 3.

Avem indicatori privind finanțarea tenebră a posturilor. Informațiile operative colectate în ultimele șase luni au conturat perspective de revitalizare a activului mediatic gestionat de Vladimir Plahotniuc cu indicatori pertinenți de cooperare în tandem cu Ilan Șor. Urmau să opereze cu resurse financiare provenite din scheme tenebre, inclusiv cu utilizarea cartelelor Pyypl, dar și în baza unor parteneriate de colaborare cu persoane incluse în lista de sancțiuni internaționale”, a mai spus Alexandru Musteața, conform sursei.

Vladimir Plahotniuc este fugar din anul 2019, fiind acuzat de trafic de influență asupra politicienilor din Chișinău. Ilan Șor a plecat din Moldova în același an, iar în aprilie 2023 a fost condamnat la 15 de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net