Doliu în lumea cinematografiei. Un actor legendar care a jucat și în Brooklyn Nine-Nine a murit. Avea doar 61 de ani

Într-o zi tristă pentru lumea cinematografiei, Andre Braugher, actorul îndrăgit pentru rolurile sale în producții precum "Homicide: Life on the Street" și "Brooklyn Nine-Nine", a încetat din viață la vârsta de 61 de ani. Vestea a fost confirmată de publicista sa, Jennifer Allen, care a anunțat că actorul a pierdut lupta cu o grea boală.

Andre Braugher a murit. Foto: arhiva.
Andre Braugher a murit. Foto: arhiva.

De la absolvent al Universității Stanford la vârfuri ale carierei actoricești

Originar din Chicago, Andre Braugher și-a început călătoria în lumea artei dramatice la Universitatea Stanford și a continuat apoi studiile la prestigioasa Juilliard School. Cariera sa a fost una plină, marcându-se prin versatilitate și abilitatea de a aduce la viață personaje complexe.

Primul său rol notabil a fost în filmul "Glory" din 1989, unde interpretarea sa ca soldat în timpul Războiului Civil a atras atenția criticii și a publicului. Braugher și-a construit apoi o carieră impresionantă, inclusiv cu roluri precum cel al legendarului jucător de baseball Jackie Robinson în "The Court-Martial of Jackie Robinson".

De la Emmy-uri la rolul iconic din "Brooklyn Nine-Nine"

Cea mai strălucitoare perioadă a carierei sale a venit odată cu rolul detectivului Frank Pembleton în "Homicide: Life on the Street", pentru care a câștigat un prestigios premiu Emmy. Succesele au continuat să curgă, aducându-i al doilea Emmy în 2006 pentru rolul din miniseria FX "Thief".

Ulterior, a impresionat publicul în serialul "Men of a Certain Age" și a revenit în atenție cu interpretarea sa comică ca Cpt. Ray Holt în "Brooklyn Nine-Nine", care a captivat audiențele timp de opt sezoane. Pentru aceste roluri, Braugher a primit multiple nominalizări la Emmy, confirmându-și statutul de actor de excepție.

O pierdere resimțită în comunitatea artistică

Colegul său de platou din "Brooklyn Nine-Nine", Terry Crews, și-a exprimat durerea pe rețelele de socializare, recunoscând influența profundă și talentul lui Braugher. NBC și Universal Television au subliniat impactul actorului asupra comunității artistice, evidențiind complexitatea interpretării sale în "Homicide" și abilitățile sale comice în "Brooklyn Nine-Nine".

Andre Braugher va rămâne în inimile fanilor săi ca un artist desăvârșit, iar moștenirea sa în lumea cinematografiei va continua să strălucească prin fiecare rol memorabil pe care l-a adus pe ecran. O stea strălucitoare a scenei a părăsit această lume, dar amintirea sa va trăi în continuare prin creațiile sale remarcabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net