Dorm la cort, ca să nu rateze încoronarea Regelui Charles al III-lea: „E un eveniment unic în viață”

Mai sunt doar trei zile până la încoronarea lui Charles al III-lea. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar supușii loiali Coroanei dorm în frig în așteptarea evenimentului istoric.

John Loughery (foto stânga) doarme în cort de săptămâna trecută (Foto: GettyImages)
John Loughery (foto stânga) doarme în cort de săptămâna trecută (Foto: GettyImages)

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, cel mai important eveniment regal din ultimele decenii

Sâmbătă are loc încoronarea Regelui Charles al III-lea (74 de ani), un eveniment istoric pentru care simpatizanții monarhiei s-au pregătit cu mult timp înainte. Echipați cu scaune pliante, corturi, saci de dormit și gustări, acești monarhiști loiali și-au ales poziții optime de-a lungul bulevardului londonez The Mall, pentru a se asigura că au vedere bună la procesiunea monarhului. În fiecare zi, au loc pregătiri minuțioase și repetiții, pentru ca totul să iasă perfect în weekend.

Simpatizanții familiei regale vor să prindă un loc în față (Foto: GettyImages)
Simpatizanții familiei regale vor să prindă un loc în față (Foto: GettyImages)

Regele Charles al III-lea va călători de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey pentru încoronare, înainte de a se întoarce la palat cu trăsura Gold State Coach, veche de 260 de ani. Cu sute de mii de oameni așteptați să călătorească la Londra pentru prima ceremonie de încoronare a Marii Britanii din ultimii 70 de ani, cei mai pasionați dintre fani s-au asigurat că se prezintă mai devreme.

Unii s-au strâns acolo chiar de săptămâna trecută și spun că abia așteaptă să îl vadă pe Regele Charles al III-lea și pe Regina Consoartă Camilla (75 de ani) trecând pe lângă ei cu trăsura regală. John Loughery (68 de ani) este poate cel mai înfocat fan al Casei Regale din Marea Britanie.

În ultimii 26 de ani, el nu a ratat niciun eveniment regal – nunți, înmormântări, botezuri și jubileuri. Dar este prima încoronare din viața lui.  Și-a amplasat cortul pe stradă cu zece zile înainte de evenimentul istoric, pentru a-și asigura un loc perfect.

Aștept să văd cu ochii mei încoronarea! Momentul în care amândoi vor purta coroane e pentru mine cel mai important. Sunt curios cum se vor îmbrăca prințesa Kate și Regina Camilla. Este un eveniment istoric, ce se întâmplă doar o dată în viață”, a declarat el pentru Sky News.

Sute de militari au participat la repetițiile pentru încoronare (Foto: GettyImages)
Sute de militari au participat la repetițiile pentru încoronare (Foto: GettyImages)

Printre supușii devotați se mai numără Sky London și Carol Foster, care și-au instalat corturile încă de duminică: „Se spune că pasărea timpurie prinde viermele timpuriu. Intenționăm să păstrăm acest loc, nu vrem să-l ia nimeni altcineva”. Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit începe la 12:30, ora României.

Evenimentul este organizat de contele mareşal, Edward Fitzalana-Howard, cel mai înalt pair al Angliei, care se ocupă de ocaziile de stat şi care a organizat şi funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, în toamna anului trecut.

Regele Charles al III-lea va depune un jurământ, prin care se leagă că susține legea și Biserica Angliei. El se va așeza pe celebrul Scaun al Încoronării, cunoscut și sub numele de Scaunul Regelui Edward, unde se găsește Piatra Destinului. În continuare, monarhul va fi uns de către Arhiepiscopul de Canterbury cu mir sfânt adus de la Ierusalim. Lui Charles îi vor fi înmânate bijuteriile Coroanei, care simbolizează puterea, îndatoririle și autoritatea monarhului. Apoi, arhiepiscopul îi va pune pe cap Coroana Sfântului Edward, folosită la încoronări de 350 de  ani, dar Charles va părăsi Westminster Abey purtând o altă coroană, Coroana Imperială de Stat. Alături de el, va fi încoronată și Regina Consoartă Camilla.

Duminică, a doua zi după încoronare, va avea loc un concert la Castelul Windsor. Printre artiști se numără Take That, Katy Perry și Lionel Richie. Luni, 8 mai, a fost proclamată sărbătoare națională în onoarea încoronării Regelui Charles al III-lea.

Suveranul britanic va purta o mantie de aur

Hainele ceremoniale pe care le va purta Charles (GettyImages)
Hainele ceremoniale pe care le va purta Charles (GettyImages)

Regele Charles al III-lea va purta o mantie de aur, creată în anul 1911, pentru străbunicul său, George al V-lea. La momentul culminant al încoronării, i se va înmâna o robă lungă, cu mâneci aurii, numită Supertunica. Mantia a fost purtată la încoronări succesive, inclusiv la cea a regretatei Regina Elisabeta a II-a, în 1953. Haina cântărește 2 kilograme și a fost confecționată din pânză de aur, fir de mătase învelit în foi de argint și de aur și brodată cu arabescuri și motive florale. Peste Supertunică, Regele Charles al III-lea va mai purta o mantie lungă, numită Mantia Imperială, care a fost realizată pentru George al IV-lea, în 1821, și care cântărește aproximativ 4 kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net