Totul despre încoronarea Regelui Charles al III-lea! Pregătirile sunt pe ultima sută de metri

#Casa Regală a Marii Britanii

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la încoronarea Regelui Charles al III-lea (74 de ani), programată pe 6 mai, iar repetițiile sunt în toi! Sute de militari se pregătesc de zor, pentru ca totul să iasă perfect. Click! vă prezintă ultimele detalii despre acest eveniment istoric.

Regele Charles și Regina Consoartă Camilla vor fi încoronați pe 6 mai (foto: GETTYIMAGES)
Regele Charles și Regina Consoartă Camilla vor fi încoronați pe 6 mai (foto: GETTYIMAGES)

6.000 de militari vor lua parte la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Sute de militari au făcut repetiții zilele acestea (Foto: GETTYIMAGES)
Sute de militari au făcut repetiții zilele acestea (Foto: GETTYIMAGES)

La încoronarea Regelui Charles al III-lea vor lua parte 6.000 de bărbați și femei din forțele armate ale Regatului Unit. Pentru repetițiile de pe ultima sută de metri, drumurile au fost închise de-a lungul traseului de 2,1 km pe care vor merge membri familiei regale britanice, începând cu ora 22:00.

Odată cu căderea întunericului, personalul militar a putut fi văzut repetând pe străzile londoneze. Aproximativ 400 de membri ai forțelor armate din cel puțin 35 de țări ale Comunității Națiunilor (Commonwealth) se vor alătura marinarilor, soldaților și aviatorilor din toată Marea Britanie în timpul călătoriei către și dinspre Westminster Abbey.

Londra s-a îmbrăcat deja în straie de sărbătoare (Foto: GETTYIMAGES)
Londra s-a îmbrăcat deja în straie de sărbătoare (Foto: GETTYIMAGES)

Regatul Unit al Marii Britanii se pregăteşte de trei zile de sărbătoare! A doua zi după încoronarea Regelui Charles al III-lea vor avea loc mari picnicuri în toată ţara, precum şi un concert la Windsor. 

Pe contul de Twitter al Palatului Buckingham a fost publicată, recent, o reţetă inedită de „tartă quiche de încoronare”, aleasă personal de Charles şi Camilla. Preparatul oficial al încoronării Regelui Charles se face cu spanac, fasole și tarhon.

La buticuri se vând suveniruri cu monarhul britanic (Foto: GETTYIMAGES)
La buticuri se vând suveniruri cu monarhul britanic (Foto: GETTYIMAGES)

Regele Charles își dorește un eveniment restrâns

Acest quiche trebuie să fie accesoriul „prânzului mare de încoronare”. Și pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a, acum 70 de ani, a fost creat un preparat special, care să amintească de ziua istorică: pui cu sos de maioneză și curry.

Monarhul își dorește ca evenimentul să fie scurt, restrâns și în pas cu vremurile. Astfel, încoronarea Regelui Charles va fi limitată la 2.000 pentru a se asigura respectarea măsurilor sanitare şi de siguranţă. Fiul său înstrăinat, prințul Harry, a anunțat deja că vine la eveniment singur, fără soția sa, Meghan Markle, și fără cei doi copii ai lor, Archie și Lilibet. Printre invitați se numără și fostul soț al Reginei Camilla, Andrew Parker Bowles, tatăl celor doi copii ai ei.

Cuplul regal va folosi o caleașcă luxoasă

La festivitățile de încoronare a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii va fi folosită, pe lângă tradiționala caleașcă regală și una nouă, mult mai confortabilă și cu dotări uluitoare, un adevărat muzeu ambulant. Trăsura este echipată cu aer condiționat, geamuri electrice și suspensii moderne.

Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla (75 de ani) vor călători de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham în cadrul paradei pentru încoronare de pe 6 mai. Ei vor trece prin Piața Parlamentului, de-a lungul Whitehall, în jurul Pieții Trafalgar, prin Admiralty Arch și în josul bulevardului The Mall. Charles și Camilla vor fi duși la Westminster Abbey cu trăsura Diamond Jubilee State Coach și apoi se vor întoarce pe același traseu cu o altă caleașcă, numită Gold State Coach.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net