Drama româncei care a trăit infernul din Maroc: „Au fost țipete”. Cutremurul devastator a ucis peste 600 de persoane

Drama unei românce care a fost surprinsă de cutremurul devastator din Maroc. Seismul devastator de 6,8 pe Richter a provocat moartea a peste 600 de persoane şi a rănit cel puţin 330, fiind considerat cel mai puternic din istoria regatului. Un oficial local a declarat că majoritatea deceselor au avut loc în zonele de munte, greu accesibile.

A fost considerat cel mai puternic seism din istoria Marocului Foto: EPA EFE
A fost considerat cel mai puternic seism din istoria Marocului Foto: EPA EFE

600 de morți în urma seismului din Maroc 

Cel mai puternic seism care a zguduit Marocul vreodată a făcut peste 600 de morţi. Nu mai puțin de 300 de persoane au fost rănite, iar pompierii caută în continuare victime prinse sub dărâmături. Seismul a avut magnitudinea de 6,8 pe richter și a avut loc la o adâncime relativ mică, undeva la 18,5 km a fost de altfel resimțit și în Portugalia și Algeria.

Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimţit intens şi la 300 de km de epicentru, în Rabat, acolo unde locuieşte Cătălina Bogoi, una din româncele aflate în Maroc. 

Românca în Maroc: „S-a mișcat totul"

„La Rabat s-a resimțit foarte mult cutremurul. Pot să spun chiar că este chiar cel mai intens cutremur simţit vreodată, având în vedere și pe cele pe care le-am trăit în România. S-a mișcat totul, efectiv era ca și cum ai fi fost într-o barcă. Însă până la această oră, din ce știu, în Rabat nu sunt pagube. Toată lumea este îngrijorată cu privire la replici.

Într-adevăr, a fost foarte mult agitație, oamenii au ieșit în stradă, au fost țipete, lumea s-a speriat foarte rău, inclusiv noi. Însă din ce știu românii de aici, din comunitate, nu au avut de suferit", a declarat românca din Maroc în direct la Antena 3 CNN

Ce a rămas în urma cutremurului din Maroc Foto: EPA EFE
Ce a rămas în urma cutremurului din Maroc Foto: EPA EFE

Românca în Maroc: „Nu sunt victime printre români" 

Am luat legătura între noi, în comunitate, imediat după ce s-au calmat un pic lucrurile. Nu sunt victime printre români, cel puțin nu de care să fi fost informați până acum. Însă toată lumea este speriată de replicile care ar putea urma. Rabatul fiind un oraș de pe malul oceanului, bineînțeles că ne gândim și la ce e mai rău - valuri enorme. De altfel, autoritățile marocane au precizat că este interzis accesul pe plajă sau în proximitatea oceanului.

Până la acest moment tot ce primim de la autorităţi sunt informații legate legate de numărul victimelor, care se modifică de la oră la oră, din păcate și bineînțeles, informații privind măsurile de precauție în cazul unor replici de intensitate mare.", a declarat românca din Maroc în direct la Antena 3 CNN. 

Peste 600 de persoane și-au pierdut viața Foto: EPA EFE
Peste 600 de persoane și-au pierdut viața Foto: EPA EFE

Cel mai puternic seism din istoria Marocului

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora 23.11 (sâmbătă, 1.11, ora României) şi este considerat cel mai puternic seism din istoria Marocului, având o magnitudine de 7 pe scara Richter. Bilanţul victimelor a ajuns la 632 de morţi şi 329 de răniţi până în prezent. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net