Durerea unei mame care și-a pierdut copilul în blocul atacat de ruși: «De ce mi-ați omorât copilul, ticăloșilor?»

#Război Ucraina-Rusia

O rachetă rusească a lovit un bloc din orașul ucrainean Dnipro, sâmbătă. Cel puțin 21 de persoane au murit, iar alte 73 au fost rănite. Zelenski a denunțat atacul, spunând că Rusia va fi pedepsită pentru fiecare viață pe care a curmat-o.

Această femeie și-a pierdut fiul în atacul de sâmbătă (Foto: captur[ video)
Această femeie și-a pierdut fiul în atacul de sâmbătă (Foto: captur[ video)

Bilanțul este în creștere

Citește și: Iohannis, conversație cu Zelenski. Ce au vorbit despre legea minorităților din Ucraina

35 de oameni sunt în continuare căutați sub dărâmături, a anunțat, duminică, șeful consiliului regional Mikola Lukașuk, într-o postare pe platforma Telegram.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în mesajul transmis sâmbătă seara populației că în cursul zilei au fost lansate 30 de rachete asupra unor obiective civile și de infrastructură energetică din Ucraina, potrivit adevarul.ro. 20 dintre acestea ar fi fost doborâte de forțele aeriene ucrainene. El a menționat și blocul distrus în orașul Dnipro, aflat pe râul Nipru.

Iată și: Papa Francisc a cerut încetarea războiului din Ucraina

Cel puțin 21 de oameni au murit, iar alți 73 au fost răniți (Foto: Profimedia)
Cel puțin 21 de oameni au murit, iar alți 73 au fost răniți (Foto: Profimedia)

Era un bloc obișnuit cu nouă etaje, așa cum sunt multe din Estul și Centrul Europei. Toate etajele, de la al doilea până la etajul nouă, au fost distruse de o rachetă rusească. (…) Ruşii sunt terorişti, vor fi pedepsiţi pentru tot. Toţi, fără excepţie. Luptăm pentru fiecare persoană, pentru fiecare viaţă.”, a spus Volodimir Zelenski. O fetiță de trei ani a fost salvată, a adăugat el, insistând că „teroarea rusă” nu poate fi oprită altfel decât pe câmpul de luptă din Ucraina, iar pentru asta este nevoie de „acele arme care se află în depozitele partenerilor noștri și pe care le așteptăm cu nerăbdare”.

Vezi și: Cum îi întărâtă piloții de vânătoare ruși pe cei români. Ce fac deasupra Mării Negre

"Vreau să fiu auzit de acei oameni - nu doar de liderii politici - care încă ezită dacă merită să furnizeze Ucrainei armele care ne vor ajuta să învingem statul terorist în acest an. Rusia a lansat un alt atac cu rachete asupra oraşelor ucrainene. Kiev, Harkov, Odesa, Krîvoi Roig, Dnepr, Viniţia, Ladijin, Burştin, regiunea Lvov, Hmelniţki şi alte oraşe au fost ţinte ale teroriştilor. Ţintele civile sunt peste tot!", a mai spus Zelenski.

"Ticăloșilor, vă blestem până la a șaptea generație!"

Între timp, familiile victimelor care și-au pierdut viața în blocul din Dnipro își strigă disperarea. „De ce l-ați omorât? Înainte de război, ați venit aici, la noi în oraș. V-am primit ca pe oameni normali, ca pe rudele noastre. Ce i-ați făcut fiului meu? Ticăloșilor, vă blestem până la a șaptea generație!”, a urlat o femeie al cărei fiu a murit în atacul de sâmbătă. Imaginile cu această mamă îndurerată au fost distribuite masiv pe rețelele sociale, devenind un simbol al atacului de sâmbătă.

Te-ar putea interesa și: Poveștile refugiaților ucraineni, din România: „Când au spus că vom face bradul, mi-au dat lacrimile”

Operațiunile de salvare încă nu s-au încheiat și, din păcate, numărul morților crește constant. În căutările victimelor sunt implicate în total 520 de persoane. În plus, la fața locului lucrează patru echipe canine ale Centrului Interregional de Răspuns Rapid al Serviciului de Stat de Urgență (orașul Romny), 20 de salvatori și 4 unități ale Centrului mobil de salvare cu răspuns rapid al Serviciului de Stat de Urgență (orașul Kiev). Potrivit martorilor, din cele 75 de apartamente distruse încă se mai aud țipete.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net