Unde ar putea începe al treilea război mondial. Cinci locuri periculoase în 2023

Ultima actualizare:

Unde ar putea începe al treilea război mondial în anul 2023? Cei de la 19FortyFive au făcut analiza și ne avertizează care sunt zonele s-ar putea declanșa un conflict de proporții uriașe. 

image

În 2022, lumea s-a apropiat mai mult de războiul între marile puteri decât în ​​orice moment de la sfârșitul războiului rece. Anul acesta cinci zone prezintă cel mai mare risc pentru izbucnirea a ceea ce am putea fi tentați să numim „Al Treilea Război Mondial”, conform Adevărul.

Cinci locuri în care al treilea război mondial 

1. Ucraina

Îngrijorarea că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a-și restabili controlul în Ucraina pare să fi scăzut din vară, deoarece războiul a ajuns într-un impas distructiv. Cu toate acestea, escaladarea rămâne o preocupare.

 Preocupările legate de capacitatea Ucrainei de a continua războiul pe termen lung ar putea obliga Kievul să ia măsuri riscante pentru a ieși din impas, conform sursei citate.

2. Taiwan

Tensiunea dintre China și Taiwan a scăzut puțin în ultimele luni, în mare parte din cauza experienței catastrofale a Chinei cu lupta împotriva Covid.

Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că pericolul rămâne real. Disponibilitatea administrației Biden de a lua poziții retorice riscante cu privire la apărarea Taiwanului indică faptul că Washingtonul are o îngrijorare reală cu privire la perspectivele unui atac chinez.

În același timp, aceste declarații, dar și acțiuni neînțelepte, precum vizita președintelui Camerei Nancy Pelosi la Taipei, riscă să-i enerveze pe chinezi.

3. Grecia-Turcia

Grecia și Turcia au avut parte de un an foarte tensionat. Motivul a fost reprezentat în mare parte de întorsătura asertivă a politicii externe a Turciei și de vulnerabilitatea internă a regimului Erdogan.

4. Peninsula Coreeană

În ultimele câteva luni, tensiunile dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord au crescut constant. Dinamica dintre cele două țări pare condusă de nerăbdare, o nerăbdare a lui Kim Jong-un că lumea încă refuză să îl ia în serios, în ciuda armelor sale nucleare ,

5. China-India

Deși adevăratele mize ale controlului asupra micilor bucăți de teritoriu în teren montan aproape de nelocuit rămân evazive, nici China, nici India nu s-au dat înapoi de la conflict. În timp ce luptele au rămas până acum destul de limitate, dorința de a apăra prestigiul național poate deveni rapid otrăvitoare chiar și pentru cei mai înțelepți și mai sensibili lideri, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net