Emmanuel Macron, mesaje în limba română pentru București și Chișinău: «Avem multe lucruri în comun»

În urma vizitelor realizate în România și Republica Moldova, președintele Franței, Emmanuel Macron, a postat două mesaje în limba română pe pagina sa de Facebook. 

Prima postare a fost realizată imediat după întâlnirea cu Klaus Iohannis, miercuri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. 

Ce le-a transmis Macron românilor

Președintele francez a adus în discuție situația tragică de la granițele noastre, dar și sprijinul și relația de fraternitate dintre Franța și România.

Te-ar mai putea interesa și: Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, paradă de sărutări și îmbrățișări!

„În vremurile în care trăim, era important pentru mine să vin să subliniez prietenia și sprijinul meu pentru România. Vom continua să susținem împreună Ucraina, să ajutăm Moldova, să acționăm pentru a ne asigura independența energetică și să construim o apărare comună”, a transmis Emmanuel Macron.

Înainte de a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu militarii francezi, trimiși pentru a asigura securitatea flancului estic al Alianței Nord-Atlantice (n.r. - NATO). 

Care a fost mesajul lui Emmanuel Macron pentru Republica Moldova

În urma întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis, Emmanuel Macron a plecat spre Chișinău, unde s-a întâlnit cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. După această vizită, Emmanuel Macron a postat un mesaj în limba română.

Urmărește și: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în România. Primele imagini

Președintele francez a subliniat că își dorește să consolideze relația dintre Franța, Uniunea Europeană și Republica Moldova. În acest moment, Republica Moldova, Ucraina și Georgia și-au depus candidaturile pentru aderarea la blocul comunitar. 

De altfel, Republica Moldova nu este membru NATO sau UE, fiind într-o situație sensibilă datorată evenimentelor violente din regiunea separatistă Transnistria și războiul din Ucraina. 

„Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chișinăului: vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Vom acționa pentru a consolida și mai mult relația dintre Franța și Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună! Pe curând”, se arată în mesajul postat de către Macron.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
adrian sarbu mediafax jpeg
tifetz avion blue air jpeg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati