Cu ce meniu tradiţional s-a delectat Emmanuel Macron în România

Ultima actualizare:

”Rusia este un adversar de temut”, ”Zelenski trebuie să negocieze cu Rusia”. Sunt afirmațiile dure făcute miercuri (15 iunie) de președintele Franței, Emmanuel Macron, în baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Vizita în România a președintelui francez Emmanuel Macron a început marți seară cu o trecere în revistă a celor 500 de militari încartiruiți la Mihail Kogălniceanu. A avut o întâlnire informală cu soldații francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat masa cu ei, meniul fiind unul autentic românesc: sarmale cu varză și mămăligă și papanași la desert, potrivit digi24.ro. Președintele nu a optat pentru cazarea la un hotel din Constanța în timpul nopții, ci a ales să doarmă la baza militară. 

Citeşte: Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, paradă de sărutări și îmbrățișări!

Macron, întrevedere cu Klaus Iohannis

Apoi, miercuri (15 iunie), în jurul orei 11,30, Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și s-au îmbrățișat ca doi vechi prieteni. Apoi, s-au adresat soldaților de la baza Mihail Kogălniceanu. Evident, sprijinul acordat Ucrainei a fost subiectul principal.

Totuși, analiștii politici spun că scopul vizitei lui Macron la București, apoi în Republica Moldova și la Kiev, este de a-și întări poziția înaintea turului doi ale alegerilor legislative din Hexagon. Șeful statului francez încearcă prin aceste vizite să mărească șansele formațiunii sale politice de a păstra majoritatea în Adunarea Națională. Dacă forţele preşedintelui Macron pierd turul doi al alegerilor, programat pe 18 iunie, se va ajunge la un parlament ostil președintelui, ”ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2002”, scrie dw.com.

Citeşte şi: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în România. Primele imagini

Președintele Franței a declarat  că Putin e un adversar de temut

Stilul pacifist al lui Macron a fost vizibil și în discuțiile cu președintele României, Klaus Iohannis. În timp ce numărul 1 în România vorbea de Schengen și ”întărirea securității comune a statelor NATO”,

Macron a evitat elegant și a vorbit doar despre Ucraina. „Geografia este încăpățânată și Rusia va rămâne acolo unde este. Este o putere de temut și noi nu dorim un război cu poporul rus și nu dorim să-l nimicim mâine. Pentru ca Ucraina să câștige și războiul să înceteze trebuie să negociem. Zelenski trebuie să negocieze cu Rusia. Și noi, europenii, vom fi prezenți la acestă masă aducând garanții de securitate”, sunt cuvintele lui Macron.

Macron ar putea merge la Kiev

După vizita în România, Macron a plecat în Republica Moldova. Ulterior, liderul francez ar putea face prima sa vizită în capitala Ucrainei, Kiev, alături de cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi, notează France24. Președintele Klaus Iohannis li s-ar putea alătura în vizita la Kiev, potrivit unor informații care nu au fost însă confirmate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net