VIDEO Emmanuel Macron, reales președintele Franței. Declarații la cald și imaginile bucuriei

Ultima actualizare:

Francezii au votat duminică (24 aprilie), pentru a-şi alege următorul preşedinte şi au avut ca opțiuni, ca în 2017, pe Emmanuel Macron și pe Marine Le Pen.

Macron a sosit la Champs de Mars de mână cu soţia sa, Brigitte Macron
Macron a sosit la Champs de Mars de mână cu soţia sa, Brigitte Macron

UPDATE ora 23.00 Macron a sosit la Champs de Mars de mână cu soţia sa, Brigitte Macron, şi înconjurat de copii şi adolescenţi, în sunetele imnului Europei, “Odă bucuriei”. Emmanuel Macron a afirmat, în discursul de învingător, susţinut după alegerile prezidenţiale din Franţa, că acest vot îl obligă pentru anii care vin.

După cinci ani de transformare, de ore cu bucurii şi ore dificile, dar şi de crize excepţionale, astăzi, 24 aprilie 2022, o majoritate a ales să îmi arate încredere ca să fiu preşedintele ţării noastre în următorii cinci ani. Ştiu ce vă datorez. Ştiu şi că unii dintre compatrioţii noştri au votat astăzi pentru mine, nu pentru a-mi susţine ideile, ci pentru a le bloca pe cele ale extremei dreapta. Le mulţumesc. Acest vor mă obligă pentru anii care vin”, a spus Macron.

Marine Le Pen l-a sunat pe Macron şi s-a recunoscut învinsă

UPDATE ora 22.00 Marine Le Pen, învinsă duminică în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, l-a sunat pe Emmanuel Macron şi şi-a recunoscut înfrângerea, informează Le Monde.

Un mare vânt al libertăţii a fi putut să se înalţe peste ţară. Soarta a decis altceva la urne. Acest rezultat este mărturia unei mari neîncrederi a poporului francez faţă de ei. Nu am niciun resentiment”, a afirmat ea.

Marine Le Pen și-a recunoscut înfrângerea
Marine Le Pen și-a recunoscut înfrângerea

UPDATE ora 21.05 Emmanuel Macron a fost reales în funcţia de preşedinte al Franţei, el obţinând 58,2 la sută din totalul voturilor exprimate duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată estimările Ifop. Rivala lui Macron, Marine Le Pen, a obţinut 41,8 la sută din voturi.

Emmanuel Macron, în vârstă de 44 de ani, s-a clasat pe primul loc şi în turul întâi (27,85%), în timp ce Marine Le Pen, în vârstă de 53 de ani, s-a clasat în primul tur cu peste patru puncte procentuale (23,15%) în urma preşedintelui în exerciţiu.

Citește și: Alegeri prezidențiale în Franța. Cine este Marine Le Pen, candidata extremistă pe care Europa nu o vrea la cârma țării

Alegerile, marcate de absenteism

Aproximativ 63,23%,dintre francezii cu drept de vot s-au prezentat la urne în Franţa, duminică, până la ora locală 17.00 (18.00, ora României). În turul doi al alegerilor prezindeţiale s-au confruntat şeful în exerciţiu al statului, Emmanuel Macron, şi reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.

Acest procent este mai mic cu doă puncte faţă de cel al participării la vot în primul tur (65,00%), la 10 aprilie.

Primele estimări: Macron – 57,6%, Le Pen – 42,4%/ 

Președintele în exercițiu, candidat din partea partidului Republica în Mișcare (LREM, centru) a obținut, după numărătoarea parțială, 57,6% din voturi, anunță Le Monde. Contracandidata lui, Marine Le Pen (Reunirea Națională – RN, dreapta populistă), a înregistrat 42,4%, transmite BFMTV.

Citește și: Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte Macron. Povestea neobișnuită de dragoste dintre cei doi

Citește și: 5 ani de mandat ai lui Emmanuel Macron. Cele mai importante decizii pe care le-a luat președintele francez

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net