Fața îl trădează pe Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook va fi audiat de Congresul american

simeon stalpnicul png
Mark Zuckerberg, probleme mari cu platforma sa de socializareFoto: Guliver/Getty

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, afișează mereu o expresie facială neutră, dar acum, pentru prima dată, pare că este cu adevărat îngrijorat. Cearcănele sale trădează multe nopți de nesomn, din cauza faptului că rețeaua sa de socializare, Facebook, este prinsă în scandalul cu Cambridge Analytica.

Co-fondatorul și directorul executiv al platformei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a fost convocat marți, de către Congresul american, pentru a fi audiat cu privire la activitățile suspecte ale companiei de analiză a datelor, Cambridge Analytica, ce se presupune că ar fi exploatat date preluate de pe rețeaua de socializare, în scopuri pur electorale. Firma de analiză a datelor este cunoscută pentru implicarea în campania președintelui Trump pe de-o parte, și în cea pro-Brexit, pe de altă parte. Zeci de milioane de cetățeni americani au fost victimele acestui „război pshilogic”, așa cum îl numește un membru al echipei fostului consilier al președintelui SUA, Steve Bannon.

Miliardarul, în vârstă de 33 de ani, urmează să fie audiat în Senat marți, iar cu o zi în urmă a fost nevoit să meargă la Capitol Hill pentru a detalia modul în care plaforma Facebook a permis unei companii de analiză și prelucrare a datelor să obțină informații personale de la „cu siguranță 87 de milioane” de utilizatori, confirm declarației lui Christopher Wylie, care a fost cel care a denunțat toată operațiunea. Acesta a făcut dezvăluirea cu privire la numărul celor afectați, în emisiunea „Meet the Press” de la NBC.

Zuckerberg se confruntă, de asemenea, și cu modul în care Rusia a folosit Facebook pentru propria-i propagandă politică în timpul alegerilor prezidențiale din SUA. "Nu am făcut suficient să împiedicăm ca aceste instrumente să fie folosite în mod rău intenţionat (...). Nu ne-am dat seama de cât de mari sunt responsabilităţile noastre şi a fost o eroare gravă. Este eroarea mea şi îmi pare rău", urmează să spună Zuckerberg, potrivit textului intervenţiei sale transmis luni de Comisia pentru Comerţ din cadrul Camerei Reprezentanţilor, conform AFP.

Cu toate acestea, perspectiva unor legi care să restricționeze Facebook sau alte platforme asemănătoare este puțin probabilă, din cauza lipsei de voință politică, dar și a puterii de decizie și de influență publică a acestor companii. De asemenea, puțini parlamentari doresc să se lupte cu complexitatea problemei, notează Reuters.

Senatorul Bill Nelson, liderul Partidului Democrat, a declarat că, deși consideră că este necesară o nouă reglementare în ceea ce privește Facebook, nu se așteaptă să se întâmple nimic substanțial. „Cum te poți aștepta ca 44 de senatori să organizeze o audiere cu substanță, dacă fiecare senator are la dispoziție doar 4 minute?", le-a declarat Nelson reporterilor.

Zuckerberg a încercat în ultimele săptămâni să mai reducă din intensitatea scandalului, însă tot mai mulți oameni, printre care și persoane publice americane, au anunțat ca vor renunța la serviciile Facebook, stergându-și contul.

simeon stalpnicul png
Mark Zukerberg, chemat în audieri Foto: Guliver/Getty
cub visarion alexa png
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
cub Roxana Vasniuc png
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
image png
Fane Văncică reținut de polițiști pe 27 septembrie 2022 FOTO Inquam / George Călin
Cappadocia
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg