Faţa îţi «spune» dacă ai succes în viaţă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Viaţa noastră ar fi cu mult mai simplă şi mai frumoasă dacă am înţelege mesajele transmise de chipurile celor din jur. Pentru „antrenorul feţelor” vedetelor de la Hollywood, australianul Alan Stevens, fiecare chip are o poveste şi fiecare faţă „vorbeşte” despre carieră, succesul în societate şi atracţia faţă de sexul opus.

Australianul Alan Stevens (63 de ani) a acordat un interviu în exlusivitate pentru Click! în care a vorbit despre cele 7 indicii ale unui chip de succes. „Sculptorul de chipuri”, specializat în microexpresii faciale, neurolingvistică şi „citirea” feţelor, a vorbit despre indiciile succesului care sunt întipărite pe chip la lansarea campaniei Gillette „Fiecare Poveste are un Chip”, care a avut loc la studiourile Pinewood, din Londra, Marea Britanie. „Faţa umană are 43 de muşchi şi, cei pe care îi folosiţi cel mai des, vă sculptează personalitatea şi transmit în jur mesaje paralele cu cele pe care le exprimaţi prin cuvinte. După ce am analizat peste 50.000 de chipuri umane, de-a lungul unei cariere de 30 de ani, pot spune că am descoperit anumite modele faciale ale succesului, eşecului şi nivelului de adaptare a diferiţilor indivizi în societate”, ne-a povestit expertul. 

„Trebuie să te uiţi fix la cineva pentru a detecta mişcările fie-cărui centimetru de pe chip. În felul acesta vei avea o imagine de ansamblu asupra gândurilor, intenţiilor şi mesajului. Succesul fiecăruia ţine de 7 elemente scrise pe chip: încredere, prietenie, toleranţă, simţ al umorului, generozitate, viziune asupra lumii şi magnetism. Cum le identificăm? Foarte simplu: cu atenţie”, a glumit Alan Stevens. Prezent la lansarea campaniei Gillette, în parteneriat cu Lucasfilm, la studiourile unde s-a filmat „Rogue One: O poveste Star Wars” (care se lansează în România la 16 decembrie), expertul australian ne-a punctat răbdător fiecare zonă a feţei care trebuie „citită” cu atenţie atunci când discutăm cu cineva. „Dacă învăţăm să ne controlăm mişcările feţei, succesul în dragoste, pe plan social, în carieră şi chiar în negocieri ne este asigurat. Mulţi se întreabă de ce sunt refuzaţi de fiecare dată când cer ceva. E simplu: chipul lor a transmis mesajul greşit interlocutorului”, a mai adăugat Alan Stevens pentru Click!

Legendă

1. Încredere: lăţimea feţei arată nivelul de încredere. O faţă care are o lăţime de doar 60% din înălţimea ei nu denotă încredere, însă peste 70% înseamnă „cel mai bun confident”.

2. Prietenie: distanţa dintre nivelul genelor şi sprâncene arată nivelul de implicare emoţională. Oamenii care au o distanţă mare între pleoapă şi sprâncene au nevoie de spaţiu în jurul lor.

3. Toleranţă: este indicată de distanţa dintre ochi. Oamenii care au o distanţă mai mare între ochi sunt mai toleranţi în faţa erorilor decât cei cu ochii apropiaţi şi au mai mult succes.

4. Simţul umorului: este idicat de mărimea buzei de sus. O buză superioară mai generoasă permite un simţ aparte al discursului (autoironie, sarcasm, glume personale şi atacuri directe).

5. Generozitate: indicată de forma şi dimensiunea buzelor. Oameni cu buze groase sunt mai generoşi şi au un discurs mai explicit şi mai nuanţat, captând uşor atenţia.

6. Viziunea asupra lumii: indicată de dimensiunea pleoapei. Oamenii cu o pleoapă extrem de mică sunt mai analitici şi mai critici decât cei care au pleoapele vizibile.

7. Magnetismul: indicat de profunzimea culorii ochilor. Un om cu o nuanţă închisă a pupilei este mai carismatici şi are un efect hipnotic pentru cei din jurul lor, având succes.

Cine este Alan Stevens?

simeon stalpnicul png

Alan Stevens locuieşte în Newcastle, Australia, are 63 de ani şi este antrenorul starurilor de la Hollywood atunci când acestea vor să intre în pielea personajelor. A scris mai multe lucrări despre citirea chipurilor, neurolingvistică şi predă cursuri la universităţi din SUA, Marea Britanie şi Australia. El s-a implicat în campania Gillette „În Spatele Fiecărei Poveşti se Ascunde o Faţă” lansată în parteneriat cu ultimul film din seria Star Wars, „Rogue One: O poveste Star Wars”, care se lansează în România la 16 decembrie.

Ce spui tu şi ce anume ţi se «citeşte» pe chip

simeon stalpnicul png

Avem de-a face zilnic cu persoane pe care le îndrăgim imediat şi cu altele pe care nu le putem înghiţi sub nici o formă, chiar dacă nu ne-au supărat cu nimic. Profesorul Alan Stevens susţine că faţa lor este de vină: „Mulţi transmit mesaje diferite faţă de discursul pe care îl enunţă. De exemplu, un psihopat te poate minţi cu cea mai mare dezinvoltură pentru că mintea lui e convinsă că spune adevărul. Chipul acţionează în consecinţă şi se „mulează” pe minciună ca o mănuşă. Un extrovertit va gesticula excesiv, invadând spaţiul de confort al interlocutorului şi în loc să aibă parte de o reacţie pozitivă, celălalt se va simţi agresat”. Un alt exemplu este cel al oamenilor din vânzări care lasă să se vadă pe chipul lor că mint când vorbesc despre produsele pe care le laudă.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net