Favorita Olenei Zelenska, născută în zodia ghinionului! Cine este Lilia Litkovskaya, creatoarea de modă care o îmbracă pe prima doamnă a Ucrainei?

Ultima actualizare:

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, preferă să poarte piese vestimentare create de designeri autohtoni, chiar și la cele mai importante întâlniri. În cadrul vizitei sale oficiale din SUA, prima doamnă a Ucrainei a fost îmbrăcată de Lilia Litkovskaya, preferata sa și una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din țară.

Lilia Litkovskaya are 40 de ani și colaborează de o bună perioadă de timp cu Olena Zelenska. Puțini sunt cei care știu că designerul a trăit o adevărată dramă. Este născută și crescută în Bucha, unul dintre orașele care au suferit distrugeri semnificative în timpul actualului război declanșat de Rusia, în luna februarie a acestui an.

S-ar putea să te intereseze la fel de mult:  Olena Zelenska, mărturii despre primele zile de război: “Am simţit că sunt într-un joc video”

S-a mutat în Kiev în tinerețe, iar odată cu declanșarea războiului a plecat și din acest oraș, alături de fetița ei. Mama Liliei, însă, a dorit să rămână, pe motiv că nu își poate părăsi câinele. „Astăzi toată lumea știe unde se află (n.red. – Bucha)”, a spus Lilia Litkovskaya. Bucha a fost cândva „locul de unde îmi adunam puterea”, a scris designerul recent pe Instagram.

Lilia Litkovskaya, designer-ul preferat de prima doamnă a Ucrainei, a renunțat temporar la viața din țara natală, pentru siguranța fiicei

Creatoarea de modă are numeroase amintiri din orașul bombardat de ruși, iar în fiecare duminică avea propriul ritual: își vizita mama, în casa copilăriei. A fost nevoită să părăsească țara, și s-a dus inițial în Milano, ca mai apoi să se mute în Paris.

Iată ce ți-am mai pregătit: Ce s-a întâmplat cu relația dintre Olena Zelenska și Volodimir Zelenski? De când nu au mai reușit să se vadă

„Am plecat pe 24 februarie la ora 17 cu fiica mea de doi ani. În primul rând, am fost în vizită la prieteni la Milano, în Italia și acolo am înțeles că pentru mine era foarte important să fiu la Paris în săptămâna modei. Am implorat-o să vină (n.red- pe mama ei), dar nu a vrut să-şi părăsească câinele. Ultima dată când am vorbit cu ea se adăpostea alături de alte rude într-un subsol”, povestea Lilia Litkovskaya.

Ce a determinat-o să se întoarcă?

Între timp, creatoarea de modă a revenit în Ucraina, unde a luat toate măsurile necesare de siguranță: a mutat atelierul din Kiev, la Lviv. Are alături întreaga echipă, care a venit pentru a reîntregi atelierul care produce acum rochii de mireasă. În plin război, Lilia Litkovskaya a ales să facă un pas mare: s-a căsătorit cu cu fostul secretar al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare Alexander Danilyuk, iar la nunta lor a participat și primarul capitalei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net