Olena Zelenska, mărturii despre primele zile de război: “Am simţit că sunt într-un joc video”

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a acordat un interviu pentru publicaţia britanică The Guardian, în care a vorbit despre primele zile ale războiului, dar şi cum a fost să stea două luni ascunsă cu cei mici.

Olena Zelenska
Olena Zelenska

Primele ore al războiului, pornit de Rusia în 24 februarie, au fost debusolante pentru Olena Zelenska, care a măritată cu liderul ucrainean din 2003. S-a trezit dis de dimineaţă, sub sunetul exploziilor. când Zelenski a anunţat-o că “a început”.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, pentru prima dată împreună de când a început războiul

În timp ce soţul ei se îndrepta spre consiliul de securitate, Prima Doamnă a mers să îi ia pe cei 2 copii, Oleksandra (17 ani) şi Kirilo (9 ani), pentru a merge în subsolul casei. Olena recunoaşte că nu credea că războiul va începe şi nu avea nici paşaportul pregătit.

“Am simţit că trăiesc o realitate paralelă. Era ca şi când jucam un joc video şi trebuie să trec anumite nivele pentru a ajunge acasă. Am încercat însă să îmi păstrez calmul şi am avut un zâmbet ciudat pe faţă întreaga zi, pentru a nu arăta copiilor că sunt panicată. Am urmat doar ordinele de securitate, am mers unde ni s-a spus”, a spus Zelenska.

Citeşte şi: Jill Biden, întâlnire emoționantă cu soția președintelui Zelenski! VIDEO

Ea şi soţul ei s-au revăzut seara, când Zelenski a anunţat-o că va fi dusă cu cei mici într-un loc sigur. El era ţinta numărul 1 a ruşilor, iar familia lui, ţinta numărul doi, aşa că Olena şi copiii trebuiau protejaţi. Atunci a realizat că s-ar putea să nu îşi mai vadă soţul niciodată. Însă soţia lui Zelenski spune că nu s-a gândit prea mult că ar putea fi ţinta Rusiei, pentru a nu cădea în paranoia.

Olena şi copiii nu au plecat din Ucraina, dar au fost mutaţi des

Prima Doamnă a povestit că ei nu au părăsit nicio clipă Ucraina, dar au fost mutaţi des. În plus, nu au stat sub apă sau pământ. Soţia lui Zelenski nu a avut voie să ia cu ea telefonul sau orice alt dispozitiv electronic, care i-ar fi putut ajuta pe ruşi să o găsească. Ea a comunicat rar cu liderul de la Kiev, prin intermediul serviciilor secrete. I-a văzut însă discursurile la televizior: “Cunoscându-l, cred că a folosit toate resursele emoţionale pentru a transmite mesajul mai departe”.

Volodimir Zelenski şi Olena au doi copii, Oleksandra şi Kirilo
Volodimir Zelenski şi Olena au doi copii, Oleksandra şi Kirilo

Olena e mulţumită că cei mici s-au comportat perfect: “Au fost ideali. În general, trebuie să le repeţi un lucru de o mie de ori, dar acum au făcut tot ce li s-a spus imediat”.

Olena şi cei mici au revenit în Kiev

 La 3 luni de la începerea războiului, situaţia din Kiev e mult mai calmă, aşa că Zelenska şi copiii au putut reveni în capitala Ucrainei, cel puţin pentru moment. Însă locaţia celor 3 e una secretă, iar paza e încă una foarte dură. Le este mai bine totuşi, pentru că pot petrece timp cu Zelenski. Olena a mai povestit că fiica ei speră să poată începe facultatea în septembrie, iar cel mic vizează să îşi revadă prietenii.

Acum, ea spune că nu e îngrijorată pentru sănătatea mintală a lui Zelenski, ci pentru cea fizică: “Se releaxează după perioade lungi de stres şi atunci contactează un virus. Încerc să am grijă de el, dar nu ascultă”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net