Olena Zelenska, mărturii despre primele zile de război: “Am simţit că sunt într-un joc video”

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a acordat un interviu pentru publicaţia britanică The Guardian, în care a vorbit despre primele zile ale războiului, dar şi cum a fost să stea două luni ascunsă cu cei mici.

olena zelenska png
Olena Zelenska

Primele ore al războiului, pornit de Rusia în 24 februarie, au fost debusolante pentru Olena Zelenska, care a măritată cu liderul ucrainean din 2003. S-a trezit dis de dimineaţă, sub sunetul exploziilor. când Zelenski a anunţat-o că “a început”.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, pentru prima dată împreună de când a început războiul

În timp ce soţul ei se îndrepta spre consiliul de securitate, Prima Doamnă a mers să îi ia pe cei 2 copii, Oleksandra (17 ani) şi Kirilo (9 ani), pentru a merge în subsolul casei. Olena recunoaşte că nu credea că războiul va începe şi nu avea nici paşaportul pregătit.

stanga
dreapta
image
image
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
4 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 2 jpg jpeg
olena zelenski webp
8 olena jpg jpeg
8 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 7 jpg jpeg
5 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 3 jpg jpeg
volodimir zelenski sotie epa efe jpg
Volodimir Zelenski sotie
Volodimir Zelenski sotie
Volodimir Zelenski sotie
Volodimir Zelenski sotie

“Am simţit că trăiesc o realitate paralelă. Era ca şi când jucam un joc video şi trebuie să trec anumite nivele pentru a ajunge acasă. Am încercat însă să îmi păstrez calmul şi am avut un zâmbet ciudat pe faţă întreaga zi, pentru a nu arăta copiilor că sunt panicată. Am urmat doar ordinele de securitate, am mers unde ni s-a spus”, a spus Zelenska.

Citeşte şi: Jill Biden, întâlnire emoționantă cu soția președintelui Zelenski! VIDEO

Ea şi soţul ei s-au revăzut seara, când Zelenski a anunţat-o că va fi dusă cu cei mici într-un loc sigur. El era ţinta numărul 1 a ruşilor, iar familia lui, ţinta numărul doi, aşa că Olena şi copiii trebuiau protejaţi. Atunci a realizat că s-ar putea să nu îşi mai vadă soţul niciodată. Însă soţia lui Zelenski spune că nu s-a gândit prea mult că ar putea fi ţinta Rusiei, pentru a nu cădea în paranoia.

Olena şi copiii nu au plecat din Ucraina, dar au fost mutaţi des

Prima Doamnă a povestit că ei nu au părăsit nicio clipă Ucraina, dar au fost mutaţi des. În plus, nu au stat sub apă sau pământ. Soţia lui Zelenski nu a avut voie să ia cu ea telefonul sau orice alt dispozitiv electronic, care i-ar fi putut ajuta pe ruşi să o găsească. Ea a comunicat rar cu liderul de la Kiev, prin intermediul serviciilor secrete. I-a văzut însă discursurile la televizior: “Cunoscându-l, cred că a folosit toate resursele emoţionale pentru a transmite mesajul mai departe”.

8 olena jpg jpeg
Volodimir Zelenski şi Olena au doi copii, Oleksandra şi Kirilo

Olena e mulţumită că cei mici s-au comportat perfect: “Au fost ideali. În general, trebuie să le repeţi un lucru de o mie de ori, dar acum au făcut tot ce li s-a spus imediat”.

Olena şi cei mici au revenit în Kiev

 La 3 luni de la începerea războiului, situaţia din Kiev e mult mai calmă, aşa că Zelenska şi copiii au putut reveni în capitala Ucrainei, cel puţin pentru moment. Însă locaţia celor 3 e una secretă, iar paza e încă una foarte dură. Le este mai bine totuşi, pentru că pot petrece timp cu Zelenski. Olena a mai povestit că fiica ei speră să poată începe facultatea în septembrie, iar cel mic vizează să îşi revadă prietenii.

Acum, ea spune că nu e îngrijorată pentru sănătatea mintală a lui Zelenski, ci pentru cea fizică: “Se releaxează după perioade lungi de stres şi atunci contactează un virus. Încerc să am grijă de el, dar nu ascultă”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula