Fenomenul periculos care va deveni tot mai comun! De ce vor fi zborurile cu avionul tot mai riscante

Din păcate, o persoană și-a pierdut viața iar mai multe au fost rănite în timp ce se aflau la bordul unei aeronave ce aparținea companiei Singapore Airlines. În timpul unui zbor între Singapore și Londra, avionul a întâmpinat turbulențe puternice, fiind nevoit să aterizeze de urgență. Din păcate, experții ne spun că astfel de fenomene vor deveni din ce în ce mai comune.

Turburențele vor deveni tot mai comune
Turburențele vor deveni tot mai comune

Până acum, avionul a fost considerat a fi cel mai sigur mod de a călători, însă se pare că acest lucru este pe cale să se schimbe, în viitor.

Mai precis, trebuie menționat faptul că turbulențele apar atunci când un avion trece prin mase de aer, ori curenţi, care se ciocnesc şi se deplasează la viteze extrem de diferite. Atunci când o aeronavă trece prin aceste zone, ea începe să vibreze, iar din cauza golurilor de aer, va pierde și din altitudine.

Din păcate, o persoană și-a pierdut viața în timpul unui zbor între Singapore și Londra, iar mai multe au fost rănite, din cauza turburențelor puternice. Avionul Boeing 777-300ER avea la bord 211 de pasageri, cât și 18 membri ai echipajului. În cele din urmă, el a fost deviat spre Bangkok, unde a aterizat de urgență în cursul după-amiezii de marți.

Turburențele vor deveni din ce în ce mai comune

Din păcate, experții ne avertizează că astfel de probleme urmează să devină din ce în ce mai comune, iar zborurile nu vor mai fi chiar atât de sigure și liniștite precum le știam până acum. Un studiu efectuat în anul 2022 anticipează faptul că turburențele în aer urmează să crească semnificativ, în anii următori.

Mai precis, experții se așteaptă ca până când vom ajunge în anii 2050 – 2080, mai ales de-a lungul celor mai aglomerate rute de zbor, turburențele de zbor vor fi tot mai comune, cât și mai violente. Chiar anul trecut, în 2023, un oficial al Casei Albe a murit în timp ce se afla la bordul unui avion privat, din cauza turburențelor din aer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net