Fierbe Moscova! A fost depășit recordul de căldură din 1917. Ce temperaturi au fost înregistrate

Rușii se confruntă cu temperaturi ridicate! La Moscova, a fost depășit recordul stabilit în 1917. Au fost înregistrate 32,7 grade Celsius. Vremea sufocantă i-a făcut pe moscoviți să-și cumpere aparate de aer condiționat și ventilatoare. De asemenea, a fost distribuită apă pasagerilor care se aflau în metrou sau alte trenuri. Cei de acolo anunță că și consumul de băuturi reci a crescut considerabil. 

Ruşii s-au confruntat cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi Foto: Shutterstock
Ruşii s-au confruntat cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi Foto: Shutterstock

Rușii se confruntă cu temperaturi ridicate 

În capitala Moscova, unde temperaturile pot coborî până la minus 40 de grade Celsius în timpul legendarei ierni ruseşti, mercurul din termometre a urcat, miercuri, la 32,7 grade Celsius. S-a depăşit, astfel, cu o jumătate de grad recordul din 1917 pentru ziua de 3 iulie, după cum a anunţat centrul de meteorologie FOBOS.

Au fost depăşite recorduri începând de pe coasta rusă a Pacificului şi zonele sălbatice ale Siberiei până în regiunile europene ale Rusiei, a mai precizat FOBOS. Vremea deosebit de călduroasă a provocat o creştere a cererii de aparate de aer condiţionat şi de ventilatoare, iar moscoviţii au consumat cantităţi record de îngheţată şi băuturi reci. De asemenea, a fost distribuită apă pasagerilor care se aflau în metrou şi în multe trenuri.

Ce a transmis primarul Moscovei

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, i-a îndemnat pe locuitorii din zona metropolitană a oraşului, cu o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori, să îşi ia măsuri de precauţie şi să evite să iasă afară în cele mai călduroase momente ale zilei. „În timpul zilei, temperatura aerului va depăşi norma climatică şi va urca din nou peste 30 de grade”, a declarat Sobianin. Edilul a precizat că, vineri, sunt prognozate furtuni şi există un risc de grindină.

Un sfert din SUA vor fi afectate de caniculă din 4 iulie 

O mare parte din Statele Unite se vor confrunta cu temperaturi periculos de ridicate, chiar înainte de weekendul prelungit de 4 iulie, au anunțat meteorologii, în timp ce un incendiu de vegetație care se deplasează rapid în California a forțat mii de locuitori să își evacueze casele.

„Este foarte cald; nu știu cum altfel să o spun”, a declarat Jacob Asherman, meteorolog la Centrul de predicție meteo al Serviciului meteorologic național din College Park, Maryland. „Avem vreme excesiv de caldă într-o mare parte a țării”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
jeleuri droguri cta jpg
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net