Fiica ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a fost sancționată. Cum a ajuns Polina Kovaleva pe «lista neagră»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Marea Britanie a sancționat-o pe Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care deține o proprietate de lux de 5 milioane de dolari în Londra.

image

Lista neagră a fost anunțată joi de ministrul de externe Liz Truss, ca parte a unei noi serii de sancțiuni care vizează afaceriștii, elitele economice, băncile și întreprinderile rusești.

Polina Kovaleva în vârstă de 26 de ani este fiica vitregă a ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov cu Svetlana Polyakova, 51 de ani.

Citește și Ministrul rus de externe Serghei Lavrov: „Al treilea război mondial va fi unul nuclear. Vom continua cu Ucraina până la sfârșit”

Tânăra Polina  deține un apartament generos în Kensington, unul dintre cartierele de lux ale Londrei, iar valoarea proprietății se ridică la suma de 5 milioane de dolari. Potrivit informațiilor oficiale, Kovaleva a cumpărat proprietatea Kensington fără ipotecă în 2016, în vârstă de 21 de ani, iar în prezent ar locui cu iubitul ei în luxosul imobil. 

Ea este absolventă a Universității Loughborough și al Colegiului Imperial. Polina a mers la o școală privată cu internat din Bristol înainte de a merge la universitate, notează Adevarul.ro.

Toate conturile bancare deținute de fiica lui Lavrov au fost înghețate

Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că sancțiunile impuse fiicei ministrului de externe rus, este un avertisment către toți cei care sunt aliații liderului de la Kremlin, fiind considerați responsabili de conflictul arma sângeros din Ucraina. 

Sancțiunile presupun înghețarea fondurilor lui Kovaleva din Marea Britanie și interdicția de a călători înafara Regatului Unit. 

Parlamentarii britanici au cerut ca Kovaleva să fie sancționată înainte de anunț, a raportat The Guardian.

Lavrov este un membru de lungă durată al cercului interior al președintelui rus Vladimir Putin și a apărat cu înverșunare invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia. El a fost deja sancționat de SUA și alte țări occidentale.

Citește și Cine conduce cu adevărat războiul din Ucraina?

Sancționarea copiilor și a altor membri ai familiei oficialilor ruși a constituit o lovitură puternică pentru Rusia, ca reacție a Occidentului față de războiul din Ucraina. Ele pot fi, de asemenea, menite să oprească evaziunea sancțiunilor.

Pe 11 martie, SUA au sancționat Elizaveta Peskova, fiica lui Putin Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Peskova a declarat într-un interviu că sancțiunile i-au stricat planurile de călătorie și le-a numit total nedrepte și nefondate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net