Ministrul rus de externe Serghei Lavrov: „Al treilea război mondial va fi unul nuclear. Vom continua cu Ucraina până la sfârșit”

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ministrul rus de externe spune că Rusia nu se gândește la războiul nuclear, însă, dacă e atacată, va reacționa în consecință. Serghei Lavrov crede că unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei și că Moscova va continua operațiunea militară în Ucraina până la „sfârșit”. 

atac nuclear jpg

Deși a declarat public de două ori că „al treilea război mondial nu poate fi decât unul nuclear”, minsitrul Serghei Lavrov a susținut, la televiziunea rusă de stat, că o asemenea variantă este luată în considerare doar de politicienii occidentali. „Vă asigur că nu vom permite ca provocările să ne facă să ne pierdem echilibrul”, potrivit agenţiei DPA.

Șeful diplomației ruse acuză statele occidentale de o eventuală escaladare a crizei actuale: „Dacă (Occidentul) începe să dezlănţuie un război adevărat împotriva noastră, cei care-şi imaginează astfel de planuri ar trebui să reflecteze, şi în opinia mea ei reflectează.”.

„Trupele ruse distrug infrastructura militară”

Cât despre dialogul Rusiei cu Occidentul, ministrul rus de externe este de părere că acesta trebuie să se bazeze pe respect reciproc. El a spus că nu are nicio îndoială că va fi găsită o soluție la criza din Ucraina, iar o nouă rundă de discuții este pe cale să înceapă între oficialii ucraineni și ruși. Totuși, a acuzat NATO că încearcă să-și mențină supremația și a spus că, deși Rusia are multă bunăvoință, nu poate lăsa pe nimeni să-și submineze interesele, relatează Reuters.

Cu toate că oficialii ucraineni au acuzat forțele ruse că au lovit zone civile, ministrul rus Lavrov a susținut că trupele ruse au ordin strict să folosească arme de înaltă precizie pentru a distruge infrastructura militară.

Lavrov a mai spus că Rusia deține informații potrivit cărora Statele Unite ale Americii sunt îngrijorate de perspectiva pierderii controlului asupra „laboratoarelor chimice și biologice din Ucraina” și a acuzat Marea Britanie că își construiește baze militare acolo.

Statele occidentale au mărit ajutorului militar dat Ucrainei şi au dat sancţiuni de natură să afecteze puternic economia Rusiei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net