E Putin complet nebun? Părerea controversată a unui psiholog militar

Colonelul Vasile Doru Marineanu, șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală al Ministerului Apărării Naționale, a declarat că Vladimir Putin a devenit un monstru concomitent cu leadershipul toxic de care dă dovadă, dar și persoanele din jurul lui sunt responsabile pentru alimentarea de idei delirante.

vladimir putin think jpg

Colonelul Marineanu a făcut un portret al lui Vladimir Putin, prin prisma acțiunilor toxice pe care le-a făcut.  Specialistul este de părere că liderul de la Kremlin dă semne de „nebunie” și că a devenit un adevărat monstru.

E Vladimir Putin un dictator nebun?

„Nu cred că Putin a fost o persoană cu probleme psihice, din punct de vedere psihopatologic nu se încadrează în acest profil, ci mai degrabă că a început să dea semne de «nebunie». El a devenit un monstru pe măsură ce a început să-şi exercite acest leadership toxic şi toţi cei din jurul său au început să-i alimenteze anumite idei delirante cumva – dar nu neapărat în sens strict psihopatologic”, a declarat psihologul militar.

Citește și Elita Rusiei pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin? "Omul din umbră" care vrea eliminarea liderului de la Kremlin

Expertul militar consideră că Putin este văzut drept „un salvator al națiunii”, iar foarte multe persoane de cultură și personalități importante din Federația Rusă îl văd în acest fel.  De asemenea, specialistul a mai declarat că aceste personalități au toată dorința pentru a-l sprijini pe dictatorul de la Moscova, iar linia dintre miciună și adevăr a lui Putin a dispărut complet. Putin are libertate de decizie și alegere, iar opinia publică îl consideră pe drept o adevărată personalitate importantă a Rusiei.

Printre altele, specialistul a mai subliniat că ordinele lui Putin sunt executate de către subalterni printr-un mecanism care este cunoscută drept disonanță cognitiv-afectivă, iar asta se manifestă prin ignorarea valorilor și credințelor pe care persoana respectivă le are în fața vieții, persoana respectivă fiind improbabil să își păstreze echilibrul emoțional, modificându-și toate credințele, valorile și filosofia de viață. 

Citește toată declarația psihologului militar pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net