Elita Rusiei pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin? "Omul din umbră" care vrea eliminarea liderului de la Kremlin

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Serviciile secrete ucrainene susțin că politicienii și afaceriștii din elita Rusiei pun la cale un plan de anihilare a l lui Vladimir Putin, iar scopul principal este eliminarea acestuia de la putere. Cel care s-ar afla la în spatele acestui plan este chiar mâna dreaptă a liderului de la Kremlin,  Aleksander Bortnikov. 

Elita Rusiei pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin
Elita Rusiei pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, un grup de politicieni și afaceriști din elita Rusiei plănuiesc eliminarea de la putere al lui Vladimir Putin, iar această inițiativă ar presupune, fie un accident subit, fie otrăvirea sau îmbolnăvirea ,,bruscă" a liderului de la Moscova. 

Scopul lor este îndepărtarea rapidă a lui Putin de la putere şi restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina”, susțin agenţii ucraineni.

 Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării susține că o parte din elita politică rusă vrea să-l aducă la putere pe Aleksander Bortnikov, fost agent KGB, iar în prezent ,,omul de încredere" al lui Vladimir Putin. 

Citește și Operațiunea specială a lui Vladimir Putin. Ce final tragic vor avea opozanții președintelui

Bortnikov ar fi căzut în dizgraţia liderului de la Kremlin, din cauza unor greșeli de strategie în războiul din Ucraina, care ar fi dus la pierderi majore pentru Rusia, notează Adevarul.ro

Bortnikov era responsabil cu analizarea stării de spirit a populaţiei din Ucraina şi a forţelor trupelor ucrainene.

Aleksander Bortnikov este privit drept ,,omul din umbră" al lui Vladimir Putin, datorită prezenței extrem de discrete și a influenței majore în cercul de putere al Rusiei. Bortnikov a activat timp de 40 de ani ca agent KGB, iar apoi a lucrat în FSB.

Aleksandr Bortnikov este considerat de mulți drept succesorul la putere al lui Vladimir Putin.

Războiul din Ucraina declanșat de Putin a generat o criză economică majoră în Rusia

Acțiunile militare ale lui Putin în Ucraina, declanșate la data de 24 februarie, au aruncat Rusia în cea mai profundă criză la nivel economic și social din ultimii ani, situație amplificată de sancțiunile dure impuse de Occident. 

Citește și Momentul în care Putin dispare brusc de pe ecranul televizorului, pe stadionul din Moscova

Consecințele războiului din Ucraina asupra Rusiei au atras dezacordul mai multor aliați ai liderului de la Kremlin, iar unii oligarhi s-au manifestat public împotriva războiului din Ucraina. 

Majoritatea multinaționalelor și-au retras afacerile din Rusia în semn de protest împotriva războiului din Ucraina, fapt care a zdruncinat puternic economia țării. 

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net