Fulgerele puternice au declanșat astăzi mai multe incendii în Thassos. Vacanța românilor care au optat pentru această insulă, afectată

Fulgerele puternice au declanșat două incendii pe insula Thassos, miercuri, la doar o zi după ce pompierii au reușit să controleze incendiile de vegetație izbucnite pe alte două insule din Grecia, relatează Reuters, citat de agerpres.ro.

Incendiu Thasos. Foto: Profimedia.
Incendiu Thasos. Foto: Profimedia.

Mobilizare masivă pentru stingerea incendiilor

Peste 32 de pompieri, asistați de 13 autospeciale, un avion și două elicoptere, au încercat miercuri să stingă flăcările care devorau zone împădurite pe două fronturi diferite ale insulei din nordul Mării Egee, situată la 306 kilometri nord de Atena. Întăriri din orașul Kavala, aflat în apropiere, sunt așteptate să se alăture eforturilor în cursul zilei.

Potrivit oamenilor de știință, incendiile de vegetație au devenit mai frecvente și mai devastatoare în Grecia în ultimii ani, pe fondul schimbărilor climatice. Acestea perturbă adesea turismul în perioada estivală, când milioane de persoane, inclusiv mulți turiști români, vizitează insulele grecești. În mod normal, ploile ar fi binevenite în zonele care nu au mai înregistrat precipitații de câteva luni, însă fulgerele care le-au însoțit au agravat situația pe insula Thassos.

Avertizări de furtuni și fulgere

Serviciul de Protecție Civilă al Greciei a avertizat că miercuri și joi sunt așteptate alte fenomene meteorologice neobișnuite, anunțând furtuni însoțite de numeroase fulgere și grindină. Cele mai afectate vor fi regiunile din centrul și nordul Greciei.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat asupra unei veri periculoase în ceea ce privește incendiile de vegetație, ca urmare a unei secete prelungite. Anul trecut, incendiile forestiere au provocat moartea a 20 de persoane în nordul țării și au condus la evacuarea a 19.000 de persoane de pe insula Rodos.

Utilizarea dronelor pentru monitorizare

Pentru a aduce rapid sub control incendiile de vegetație, Grecia utilizează din ce în ce mai mult drone pentru monitorizarea regiunilor forestiere. Aproximativ 240 de pompieri din țări precum Bulgaria, Malta, Moldova și România vor fi desfășurați pentru a suplimenta personalul pentru stingerea incendiilor din Grecia, în perioada iulie-septembrie, a anunțat marți Ministerul Protecției Civile.

Zeci de incendii s-au declanșat în weekend în Grecia, dintre care două în apropiere de capitala Atena. Marți, echipele de intervenție, asistate de aeronave pentru stingerea incendiilor, s-au luptat, de asemenea, cu flăcările pe mai multe insule, precum Kos, Chios și Creta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net