Prințul George și prințesa Charlotte, prezenți la înmormântarea reginei Elisabeta a-II-a

Regina Elisabeta a II-a vi fi înmormântată luni, 19 septembrie. La eveniment vor participa membrii Casei Regale a Marii Britanii, iar ducii de Cornwall, Kate Middleton și prințul William au decis ca George și Charlotte să fie prezenți la funeraliile celei mami longevive suverane din istoria Marii Britanii. 

George și Charloote vor participa la funeraliile suveranei
George și Charloote vor participa la funeraliile suveranei

Ducii de Cornwall s-au gândit un timp îndelungat înainte de a decide dacă George și Charlotte sunt pregătiți pentru a participa la un eveniment de o asemenea anvergură. Desigur, în privința lui Louis, lucrurile au fost cât se poate de simple. La doar patru anișori, este mult prea mic pentru a se număra printre participanții la funeralii. 

Citește și: Ce reguli trebuie să respecte prințesa Charlotte la școală 

Funeraliile suveranei vor fi urmărite de peste 4 miliarde de oameni 

Anul trecut, Charlotte și George au fost prezenți la înmormântarea prințului Philip, așadar Kate și Wliiam au hotărât ca micuții să nu lipsească nici de la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Conform publicațiilor britanice, înmormântarea va fi urmărită de peste 4 miliarde de oameni la nivel global. 

Autorititățile au luat măsuri de siguranță pentru a fi sigur că nu vor exista incidente neplăcute în ziua înmormântării. Magazinele și farmaciile au fost închise, iar programările la doctor au fost anulate. Practic, timpul va sta în loc pentru o zi, iar activitățile cotidiene au fost stopate pentru conducerea suveranei pe ultimul drum. 

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, prințul William a obținut două titluri cu greutate, care implică o responsabilitate foarte mare. Este vorba despre titlul de prinț de Wales și de cel de duce de Cornwall. Charles a devenit oficial Regele Charles al III-lea, iar în viitorul apropiat va avea loc o ceremonie fastuoasă de încoronare. 

Vezi și: Asemănarea dintre prințul George și William este una de necontestat 

Testamentul reginei a fost sigilat. Va fi deschis peste 90 de ani

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. De-a lungul vieții, regina Elisabeta a II-a a colaborat cu peste 10 miniștri și s-a întâlnit cu 13 președinți americani. Testamentul suveranei a fost sigilat și nu va putea fi deschis decât după minim 90 de ani de la decesul acesteia. 

Conform convenţiei, după moartea unui membru de rang înalt al Familiei regale, executorul testamentar cere Secţiei pentru Familie a Înaltei Curţi din Londra sigilarea testamentului. Magistraţii care s-au succedat în această funcţie au aprobat întotdeauna solicitarea. Judecătorul care a sigiliat în urmă cu un an testamentul Prinţului Philip a explicat de ce se procedează astfel: „Gradul de publicitate pe care publicarea l-ar atrage probabil ar fi foarte extins şi contrar obiectivului de păstrare a demnităţii suveranei”, a menţionat el, afirmând că acest lucru este necesar ca monarhul să-şi realizeze rolul constituţional.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

harry si meghan jpg
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
FotoJet (2) jpg
gabriel apostol jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
mihaela radulescu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Republica Moldova Independenta
apostol gabriel
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg