Îl mai știți pe Papa Benedict? Are 95 de ani, iar starea lui de sănătate, din păcate, nu e cea mai bună

Ultima actualizare:

Îl mai știți pe Papa Benedict al XVI-lea? A fost primul suveran pontif ales după decesul lui Ioan Paul al II-lea, care și-a dat demisia după o perioadă de opt ani de pontificat, facilitând alegerea actaulului Papă, Francisc. Actualul suveran a transmis un mesaj emoționant, despre starea de sănătate a lui Benedict, adică Joseph Aloisius Ratzinger, pe numele său de la naștere.

La finalul audienței generale, Papa Francisc a cerut credincioșilor creștini, din întreaga lume, o „rugăciune specială” pentru predecesorul său, în vârstă de 95 de ani, transmite Vatican News. „Fie ca Domnul să-l susțină în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârșit”, este rugăciunea specială pentru liniștea și pacea fostului Papă. Directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni a declarat: „În ultimele ore a avut loc o agravare, datorată vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control, fiind monitorizată în permanență de către medici”.

În cadrul salutului adresat credincioșilor italieni la finalul audienței generale, vorbind liber și privindu-i pe cei prezenți în Aula Paul al VI-lea, Papa Francisc le-a încredințat o intenție de rugăciune foarte precisă: „O rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict care, în tăcere, susține Biserica”. „Amintiți-vă de el”, a spus Suveranul Pontif, „este foarte bolnav, cerându-i Domnului să-l consoleze și să-l susțină în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârșit”.

Cuvintele rostite de papa Francisc în cadrul audienței generale de miercuri, 28 decembrie 2022, se referă la starea de sănătate delicată a papei emerit, Benedict al XVI-lea, care a împlinit 95 de ani pe 16 aprilie 2022, scrie Adevărul.ro. Problemele acestuia au fost confirmate într-o notă de presă de directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, în care se spune: „În ceea ce privește starea de sănătate a papei emerit, pentru care papa Francisc a cerut rugăciuni la sfârșitul audienței generale din această dimineață, pot confirma că în ultimele ore a avut loc o înrăutățire, din cauza vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control, fiind monitorizată în permanență de către medici”. La finalul declarației, Bruni a precizat că, după audiența generală „Papa Francisc a mers la mănăstirea Mater Ecclesiae pentru a-l vizita pe Benedict al XVI-lea. 

Agenţiile de presă Reuters şi AFP prezintă momentele care au marcat viaţa şi pontificatul lui Benedict, care a demisionat în 2013, fiind primul suveran pontif din ultimii 600 de ani care a făcut un astfel de pas, în loc să rămână pe viaţă în fruntea Bisericii. A fost ales papă la 19 aprilie 2005 pentru a-i succeda popularului Ioan Paul al II-lea, care a condus Biserica Catolică timp de 27 de ani. Benedict a fost primul papă german din ultimii 1.000 de ani. Cardinalii l-au ales din rândul lor, căutând continuitate şi ceea ce unul dintre ei a numit "o persoană de încredere".

Papa Benedict i-a supărat pe musulmani, sugerând că islamul este în mod inerent violent. I-a înfuriat pe evrei prin reabilitarea unui negaţionist al Holocaustului şi a provocat consternare internaţională când a spus că utilizarea prezervativelor în lupta împotriva SIDA nu face decât să agraveze problema. Scandalul "Vatileaks" din 2012 a contribuit la destrămarea pontificatului său. Paolo Gabriele, majordomul lui Benedict al XVI-lea, a dezvăluit documente secrete care au scos la iveală o Curie romană, Gguvernul Vaticanului, afectată de intrigi, corupţie şi lipsă de rigoare financiară.

Scandalurile legate de abuzurile asupra copiilor au afectat cea mai mare parte a pontificatului său, dar i se atribuie meritul de a fi iniţiat procesul de disciplinare sau de expulzare a preoţilor violatori, după o atitudine mai laxă în timpul lui Ioan Paul al II-lea.

La finalul lunii august, în 2021, Netflix a difuzat filmul „Cei doi Papi”, despre perioada de tranziție între pontificatul lui Benedict și al actualului Papă, Francisc. Rolul lui Benedict a fost interpretat de Anthony Hopkins, iar Francisc a fost jucat de Jonathan Pryce.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net