Imagini cutremurătoare în Bucea. Momentul în care un tanc a deschis focul asupra unui biciclist

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina continuă de mai bine de o lună de zile. Zeci de orașe din Ucraina au fost țintele atacurilor nemiloase ale soldaților care execută ordinele lui Vadim Putin. Orașul Bucea este unul dintre cele mai puternic afectate. Aici au fost găsite sute de cadavre ale civililor nevinovați, iar peședintele ucrainean a catalogat crimele ca fiind un adevărat genocid. 

Un bicicilist a fost împușcat de un soldat aflat la bordul unui tanc Sursă: Captură video
Un bicicilist a fost împușcat de un soldat aflat la bordul unui tanc Sursă: Captură video

Noi imagini cu puternic impact emoțional au fost făcute publice în cursul zilei de marți, cinci aprilie. O dronă a surprins momentul în care un tanc rusesc a deschis focul asupra unui bărbat care circula pe stradă cu bicicleta, în Bucea.

În ultimele zile, mai multe înregistrări care surprind imagini dramatice au fost scoase la lumină. În înregistrări, se poate observa doar cu o simplă privire cum soldații ruși atacă, fără milă, civilii ucraineni.

În videoclipul filmat pe pe 3 martie, drona pare să urmărească mai mult coloana tancurilor ruseşti, dar surpinde şi bărbatul ce merge pe drumul care străbate un cartier de clădiri distruse sau avariate. La un moment dat, cel care se afla la bordul tancului sesizează prezența individului și începe să tragă în direcția acestuia mai multe focuri, relatează Adevărul.

Citește și: NATO adună dovezi pentru a-l trage pe Putin la răspundere

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit cu președintele Volodimir Zelenski despre crimele îngrozitoare care au fost descoperite în Bucea și în alte zone străbătute de trupele rusești. Ea a subliniat că asemenea fapte nu trebuie să rămână nepedepsite. 

„I-am transmis condoleanțe președintelui Volodimir Zelenski și l-am asigurat de sprijinul deplin al Comisiei Europene în aceste vremuri groaznice. Imaginile îngrozitoare nu pot și nu vor rămâne fără răspuns. Autorii acestor crime odioase nu trebuie să rămână nepedepsiți”, se arată în comunicatul Ursulei von der Leyen.

Vezi și: Cele mai importante momente din războiul Ucraina-Rusia 

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă pentru a 41-a zi. Pe întreg teritoriul Ucrainei au loc raiduri aeriene. Liderii europeni și cei din Statele Unite ale Americii îl condamnă public pe Vladimir Putin și îl acuză de crime de război, însă liderul de la Kremlin nu pare să aibă intenția de a stopa prea curând atacul. Comisia Europeană plănuiește să introducă un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia, cel cu numărul cinci de la declanșarea războiului.

Vezi momentul surprins de dronă pe Adevărul 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net