LIVE TEXT NATO adună dovezi pentru a-l trage pe Putin la răspundere pentru «crimele de război» din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ziua 41 de război în Ucraina începe sub amenințarea de raiduri aeriene pe întreg teritoriul țării. Sirenele au sunat, marţi dimineaţă, în regiunile Cerkasî, Cernăuţi, Dnipro, Doneţk, Ivano-Frankivsk, Harkov, Hmelnîţkîi, Kirovohrad, Kiev, Liov, Nikolaiev, Odesa, Poltava, Rivne, Sumî, Ternopil, Vinnîţea, Volîn, Transcarpatia, Zaporojie, Jîtomîr şi în Kiev. 

Voldimir Zelenski a fost să vadă cu ochii lui masacrul din Bucha. Foto: Epa-Efe
Voldimir Zelenski a fost să vadă cu ochii lui masacrul din Bucha. Foto: Epa-Efe

UPDATE ora 23.00 Volodimir Zelenski s-a adresat marți în Consiliul pentru Securitate al ONU și a subliniat importanța ca statele occidentale să sprijine cu armament trupele ucrainene în lupta inegală cu forțele rusești invadatoare. El a cerut sancțiuni mai ferme și mai clare privind exporturile rusești de gaz, petrol și cărbune.    

UPDATE ora 21.00 Proteste în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti: "Putin, criminal!”

Zeci de persoane protestează, marţi seară, în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti, scandând "Putin, criminal" şi aşezând pantofi de copii lângă gardul instituţiei. Anterior, un bărbat a protestat întins pe jos, cu mâinile legate la spate, similar victimelor de la Bucea. Imagini pe www.adevarul.ro.

UPDATE ora 19.30 Reprezentantul permanent al SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat marţi că alianţa strânge dovezi pentru a-l trage la răspundere pe Vladimir Putin pentru ”crimele de război” comise în Ucraina, anunță CNN.

Ceea ce trebuie să facem este să colectăm informaţiile de care avem nevoie pentru a-i trage la răspundere pe Putin şi echipa sa de la Moscova şi se poate face asta prin mai multe căi. Este, desigur, calea Curţii Penale Internaţionale (ICC). Există o opţiune a Naţiunilor Unite. Există mai multe moduri de a face asta”, a spus Julianne Smith, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

UPDATE ora 19.00 România expulzează 10 diplomați ruși. Aceștia au fost declarați personae non gratae.

Gropi comune la Bucha. Foto: Epa-Efe
Gropi comune la Bucha. Foto: Epa-Efe

UPDATE ora 18.00 Preşedintele  Volodimir Zelenski a afirmat, la începutul alocuţiunii sale în faţa Consiliului de Securitate al ONU, că ”nu există nicio crimă pe care să nu o comită” ruşii care au comis asasinatele din Bucea.

Au ucis intenţionat pe oricine ne-a servit ţara. Au împuşcat şi au ucis femei în afara caselor lor, când tocmai încercau să sune pe cineva care este în viaţă”, a precizat el. ”Unde este pacea? Unde sunt acele garanţii pe care ONU trebuie să le ofere?”, a întrebat liderul ucrainean. De asemenea, a subliniat că ruşii ”vor învinovăţi pe toată lumea doar pentru a-şi justifica propriile acţiuni” în Ucraina. Agresorul trebuie tras la răspundere, a subliniat el, făcând apel să fie pedepsit ”cel mai mare agresor” din lume.

Citește și: Cel mai căutat om din lume! El este măcelarul din Bucha, omul din spatele atocităților care au îngrozit milioane de oameni

UPDATE 17.00 NATO se așteaptă la atacuri „concentrate” ale Rusiei în Donbas, pe măsură ce războiul ajunge într-o fază „crucială”.

NATO se așteaptă ca Rusia să efectueze un atac „concentrat” în estul Ucrainei, cu scopul de a captura întreaga regiune Donbas, a declarat marți secretarul general Jens Stoltenberg.

„Acum asistăm la o mișcare semnificativă a trupelor departe de Kiev pentru a se regrupa, rearma și reaproviziona, precum și o schimbare a atenției către est”, a spus acesta reporterilor, la Bruxelles.

UPDATE 16.30 UE propune noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importului de cărbune. 

Comisia Europeană a declarat marți că propune un al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care urmărește „să reducă și mai mult economia Rusiei”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Măsurile propuse includ o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia, în valoare de 4 miliarde de euro pe an.

UPDATE 16.00 Italia a expulzat 30 de diplomați ruși din motive de „securitate națională”, a declarat ministrul italian de externe, Luigi Di Maio.

Ambasadorul Rusiei a fost convocat mai devreme în cursul zilei și a spus că diplomații care servesc la ambasadă „nu sunt oameni bineveniți”, a declarat Di Maio pentru postul public italian Rai.

Decizia „luată de comun acord cu alți parteneri europeni și atlantici” a fost necesară din „motive legate de securitatea noastră națională, în contextul actualei crize rezultată din agresiunea nejustificată împotriva Ucrainei de către Federația Rusă”, a spus Di Maio.

UPDATE 15.30 Oamenii au fost instruiți să rămână în casă după ce un rezervor acid azotic a fost lovit de un atac rusesc, în estul Ucrainei. Oamenilor li s-a spus să rămână în casă sau să poarte o mască de față înmuiată în soluție de sodiu și să urmărească direcția vântului.

UPDATE 13.55 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pus la îndoială posibilitatea de a se întâlni cu președintele Vladimir Putin, după ce acesta a acuzat Rusia de genocid.

„S-ar putea întâmpla să nu existe negocieri”, a declarat Zelenski, marți, la televiziunea de stat ucraineană.

Zelensky a spus că ar fi de înțeles să nu vorbească cu Putin după ce a acuzat trupele ruse că au comis crime de război în Ucraina. „Ar fi ușor să spui că nu voi vorbi cu tine – și ar fi de înțeles, după ce ai făcut, de aceea.”

UPDATE 11.35 Convoiul de evacuare către Mariupol a fost respins de forțele rusești, afirmă vicepremierul ucrainean.

Un convoi de evacuare care se îndrepta spre orașul sub asediu Mariupol a fost respins de către forțele ruse, a declarat marți vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk.

Convoiul format din șapte autobuze era însoțit de Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) și fusese reținut luni în Manhush, un oraș aflat sub control rusesc la vest de Mariupol, a declarat Vereshchuk.

"În pofida promisiunilor conducerii lor, forțele de ocupație (rusești) nu permit nimănui să meargă la Mariupol", a spus Vereshchuk, într-o declarație pe Telegram.

"Ocupanții i-au blocat pe reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Manhush. Aceștia au fost eliberați aseară după negocieri și au fost trimiși în Zaporizhzhia", a adăugat ea.

UPDATE 10.20 Situația este „dificilă" în regiunea Lugansk, în timp ce bombardamentele rusești continuă, a declarat guvernatorul militar.

Situația din regiunea Lugansk din estul Ucrainei este „dificilă", pe fondul bombardamentelor intense ale Rusiei, potrivit lui Serhii Haidai, președintele administrației militare regionale din Lugansk.

"Nici salvatorii și nici medicii de pe ambulanță nu pot ajunge în unele districte din Popasna și Rubizhne din regiunea Lugansk", a declarat acesta. „Bombardamentele sunt foarte puternice, luptele de stradă continuă. În Rubizhne, morții sunt îngropați în curți".

UPDATE 09.00 Imaginile din satelit arată cadavre întinse pe stradă în timp ce Bucha era sub controlul Rusiei. 

Noi imagini din satelit de la Maxar Technologies arată că cadavrele civililor morți din Bucha zăceau în stradă de săptămâni, inclusiv când orașul era sub controlul Rusiei.

Imagine din satelit MaxarTechnologies - ilustrare CNN
Imagine din satelit MaxarTechnologies - ilustrare CNN

UPDATE 08.00 Japonia va oferi ajutor suplimentar Ucrainei și țărilor vecine.

Guvernul japonez va oferi o asistență umanitară suplimentară de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe.

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini eforturile de asistență medicală și alimentară, a spus ministerul într-un comunicat, precum și pentru cei strămuți și în alte țări precum Polonia, Moldova și România.

Luni, președintele Zelenski a rostit un discurs în fața camerelor reunite ale Parlamentului. Președintele ucrainean a făcut referire la Revoluţia din decembrie 1989. "Stimate popor român, împreună trebuie să oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi", a afirmat Zelenski, făcând apel la România să închidă porturile şi să oprească tranzitul navelor către Rusia, să înceteze importurile din Rusia, indiferent de tipul de produs.

În discursul său, a făcut referire la Revoluţia din decembrie 1989. "Stimate popor român, împreună trebuie să oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi", a afirmat Zelenski, făcând apel la România să închidă porturile şi să oprească tranzitul navelor către Rusia, să înceteze importurile din Rusia, indiferent de tipul de produs. 

Luni seară, ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a avertizat că masacrul civililor din orașul Bucha reprezintă doar „vârful aisbergului”.

Kuleba a cerut ca sancțiunile „cele mai severe” să fie impuse Rusiei și a cerut expulzarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

„Ororile pe care le-am văzut în Bucha sunt doar vârful aisbergului tuturor crimelor au fost comise de armata rusă. Jumătățile de măsură nu mai sunt suficiente. Cer cele mai severe sancțiuni în această săptămână, aceasta este pledoaria victimelor violurilor și crimelor. Dacă aveți îndoieli cu privire la sancțiuni, mergeți mai întâi la Bucha”, a spus el.

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Atrocități în Bucha, Irpin și Mariupol. Joe Biden, despre Putin: «Tipul ăsta este brutal»

LIVE TEXT Război în Ucraina. Trupele ruse au capturat 11 primari ucraineni și l-au executat pe unul dintre aceștia. UE promite noi sancțiuni

LIVE TEXT Trupele ucrainene au recucerit regiunea Kiev. Cine cere emiterea unui mandat de arestare pentru Putin

LIVE TEXT Volodimir Zelenski a demis doi șefi de securitate, care ar fi «trădători». 11 localități din Herson, eliberate de armata ucraineană

LIVE TEXT Putin ameninţă că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri: «Plătiți în ruble sau oprim gazul»

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net